Ostali sportovi

Bilans 12. dana na ZOI u Pekingu: Norvežanka Olsbu Rojseland ušla u istoriju

Komentari

Autor: Euronews

13/02/2022

-

15:08

Bilans 12. dana na ZOI u Pekingu: Norvežanka Olsbu Rojseland ušla u istoriju
Marte Olsbu Rojseland - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Švajcarac Marko Odermat osvojio je zlatnu medalju u veleslalomu, pošto je ostvario najbolje vreme (2:09:35). Odermat je tako doneo treće zlato Švajcarskoj na Igrama u Pekingu. Srebro je osvojio Slovenac Žan Kranjec koji je imao 19 stotinki zaostatka za Švajcarcem, dok je bronza pripala Francuzu Matjeu Fervu.

Norvežanka Marte Olsbu Rojseland osvojila je treće zlato u bijatlonu i postala treća takmičarka u istoriji koja je uspela da objedini olimpijske medalje u dve discipline. Rojseland je trijumfovala i mešovitoj štafeti i tako se pridružila odabranom društvu u kom su Norvežanin Ole Ajnar Bjorndalen i Nemica Laure Dalmajer.

Srebro je osvojila Šveđanka Elvira Eberg, a bronzu Norvežanka Tiril Ekhof. U muškoj konkurenciji u bijatlonu na 12,5 kilometara zlatnu medalju osvojio je Francuz Fijon Maje koji je imao skoro 30 sekundi prednosti u odnosu na srebrnog Norvežanina Boea, dok je bronza pripala Eduardu Latipovu iz ruskog olimpijskog tima.

Majeu je ovo četvrta medalja u Pekingu i sada ima dva zlata i dva srebra. 

Bilans medalja posle 12. dana ZOI: Norveška (9 zlata, 5 srebra,  bronzi), Nemačka (8 zlata, 5 srebra, 1 bronza), Holandija (6 zlata, 4 srebra, 2 bronze), SAD (5 zlata, 5 srebra, 1 bronza)...

Komentari (0)

Sport