Ostali sportovi

Novi Beograd vlada regionom: Igor Milanović hvali vaterpoliste koji su ispisali istoriju

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2022

-

10:36

Novi Beograd vlada regionom: Igor Milanović hvali vaterpoliste koji su ispisali istoriju
Novi Beograd vlada regionom: Igor Milanović hvali vaterpoliste koji su ispisali istoriju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srbija ostaje da vlada vaterpolom u regionu. Vaterpolisti Novog Beograda su pobedom nad Jadranom iz Splita 14:11 na svom bazenu "11. april" osvojili Regionalnu ligu i nasledili Radnički iz Kragujevca na tronu.

Stigao je prvi trofej u dom VK Novog Beograda pod komandom trenera Igora Milanovića koji je krajem februara nasledio Dejana Jovovića. 

Ovaj tim je formirao i vodio uspešno Vladimir Vujasinović, ali usled nekih lošijih rezultata odlučio je da se povuče i tako doprinese da se sjajan sastav vrati na pobedničku stazu a šok terapija je rezultirala prvi trofejom u istoriji kluba.

"Presrećan sam što mi je Bog dao priliku da budem deo ove ekipe. Želim da se zahvalim upravi koja nam je obezbedila sjajne uslove. Direktor kluba Ðorđe Pejčić i sportski direktor Slobodan Soro bili su svaki dan sa nama. Hvala i mojim pomićnicima Aci Bakiću i Ðorđu Filipoviću, koji su mi mnogo pomogli, a na kraju, kao dezert, zahvaljujem svojim igračima. Ovo nije bilo lako osvojiti. Ne želim da pričam o povredama i problemima koje smo imali. Od srca čestitam momcima koji su sve ovo izneli", hvalio je trener Igor Milanović.

Najbolji igrač (MVP) turnira Duško Pijetlović rekao je da je činjenica da je ekipa kvalitetnija od Jadrana, ali da svako finale nosi određnu težinu i odgovornost.

"Najbitnije je da smo mi drugu utakmicu zaredom odbranu odigrali kako treba što nam daje neku sigurnost za budućost, jer nam tek slede ozbiljni dueli u Ligi šampiona i u plej-ofu Superlige Srbije. U domaćem prvenstvu će sigurno biti velika tenzija, igraće se na tri dobijene utakmice i biće mnogo već napor", istakao je Pijetlović.

Kapiten Dušan Mandić rekao je da je prvi trofej od osnivanja kluba delo i prethodnih trenera Vladimira Vujasinovića i Dejana Jovovića, kao i sadašnjeg Igora Milanovića.

"Ovo nam je trebalo, imali smo kiks u Kupu, tako da smo se sad afirmisali kako treba. Proslavićemo ovaj istorijski uspeh kako dolikuje", poručio je Mandić.

Komentari (0)

Sport