Ostali sportovi

Na startu protiv Belgije: Poznat raspored odbojkašica Srbije u Svetskoj ligi

Komentari

Autor: Euronews

29/04/2022

-

10:55

Na startu protiv Belgije: Poznat raspored odbojkašica Srbije u Svetskoj ligi
Na startu protiv Belgije: Poznat raspored odbojkašica Srbije u Svetskoj ligi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, vicešampion Evrope i trećeplasirana sa Olimpijskih igara u Tokiju, igraće u IV Ligi nacija 2022. u Ankari, Braziliji i Kalgariju.

Tokom prve sedmice (od 31. maja do 5. juna) Srbija će u Ankari prvo igrati protiv Belgije (sreda, 1. jun), potom i Tajlanda (četvrtak, 2. jun), dok će treći rival biti Bugarska (petak, 3. jun), a četvrti Holandija (nedelja, 5. jun).

U Ankari će još igrati Turska, Italija i Kina.

Druga sedmica je na programu od 14. do 19. juna, a rivali Srbije u Braziliji će biti Italija (četvrtak, 16. jun), Koreja (četvrtak, 16. jun), Turska (petak, 17. jun) i Brazil (nedelja, 19. jun). U Braziliji će igrati i Nemačka, Dominikanska Republika i Holandija.

Srbija će tokom treće sedmice, od 28. juna do 3. jula igrati u Kalgariju protiv Nemačke (sreda, 29. jun), SAD (petak, 1. jul), Kanade (subota, 2. jul) i Japana (nedelja, 3. jul). U Kalgariju će još igrati Holandija, Belgija i Turska.

Seniorke Srbije u Ligi nacija 2022. neće u grupnoj fazi igrati sa Kinom, Dominikanskom Republikom i Poljskom.

Na Finalnom turniru koji će biti održan od 13. do 17. jula u Ankari, igraće osam reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri nedelje  sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Komentari (0)

Sport