Ostali sportovi

Novi Beograd poražen u finalu Lige šampiona: Pro Reko najbolji u Evropi deseti put u istoriji

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2022

-

20:51 >> 21:22

Novi Beograd poražen u finalu Lige šampiona: Pro Reko najbolji u Evropi deseti put u istoriji
Novi Beograd poražen u finalu Lige šampiona: Pro Reko najbolji u Evropi deseti put u istoriji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Novog Beograda nisu iskoristili priliku da dođu do prvog trofeja Lige šampiona, pošto su u finalu poraženi od Pro Reka posle penala. U regularnom delu bilo je 13:13, dok je posle peteraca italijanski tim bio bolji sa 4:3.

Prva četvrtina bila je potpuno izjednačena, te su obe ekipe postigle po četiri pogotka. U drugom delu Novi Beograd je bio za nijansu bolji i na poluvreme je otišao sa golom prednosti.
U drugom delu su srpski vaterpolisti ponovo bili za nijansu bolji sa 5:4 i u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od dva gola.

Međutim, Pro Reko je odlično odigrao poslednju deonicu i uspeo je da nadoknadi zaostatak, te je meč završen rezultatom 13:13 i usledili su penali.

Finiš meča je bio izuzetno uzbudljiv, dostojan velikog finala. Ekipe su izjedančene ušle u poslednji minut, da bi Nikola Jakšić svojim šestim golom doneo prednost Novom Beogradu 50 sekundi pre kraja.


Ipak, iskusna ekipa Pro Reka kojoj je ovo bilo 17 učešće u finalu, se nije predala, a Gergo Zalanki je 12 sekundi pre kraja spasao svoj tim poraza.

Pitanje pobednika rešeno je izvođenjem peteraca, u kojima je italijanski tim imao više sreće. Penale za Novi Beograd nisu iskoristili Dušan Mandić i Nikola Jakšić, dok je odlučujući petarac za Pro Reko realizovao Mađar Gergo Zalanki, petostruki strelac na ovom meču.

Komentari (0)

Sport