Ostali sportovi

Srpski vaterpolisti oprezni: Hladne glave protiv Hrvatske

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2022

-

16:25

Srpski vaterpolisti oprezni: Hladne glave protiv Hrvatske
Srpski vaterpolisti oprezni: Hladne glave protiv Hrvatske - Copyright Vaterpolo savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Počinju dani odluke na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste u Budmipešti. 

Srpske "delfine" sutra od 16 časova očekuje na otvorenom bazenu "Alfred Hajoš" u Budimpešti duel protiv Hrvatske u četvrtfinalu.

"Ovo je prva ozbiljna utakmica za novu ekipu. Oličan je protivnik. Motivisani i mentalno maksimalno spremni možemo da im pariramo. Mi iskusniji ćemo pokušati da mlađe kolege koji je ovo veliki ispit usmerimo na takmičarski put i da ekipu pripremimo da pruži maksimum, pa šta bude. Generalno Hrvati primaju malo golova. Odbrana otvara napad koji tada funkcioniše kako treba. Tendencija je ovde veliki broj isključenja, tada je broj pogodaka veći. Najbitnije je da pobedimo", kaže kapiten Branislav Mitrović.

Nikola Jakšić je oprezan u prognozama.

"Imali smo kvalitetne pripreme. Najbitnija je ovo utakmica na svakom takmičenju. Znamo šta treba, daćemo svoj maksimum. Videćemo koliko to vredi. Promenili smo sastave, vrhunski tim su Hrvati i i dalje. Biće jako teška utakmica. Dosta zavisi od nas, ali je sve otvoreno".

Vaterpolo savez Srbije

 

Dušan Mandić je jedan od aduta selektora Dejana Savića.

"Ovo je vaterpolo klasik koji svi vole da gledaju. Oba tima su pretrpela veliki broj izmena u odnosu na Tokio. Našoj ekipi dosta znači igranje na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu. Znamo težinu četvrtfinala. Moramo da budemo, pre svega psihički spremni, jer fizički jesmo. Poznajemo ih, znamo adute, odlučuje hladna glava", uverava Mandić.

Strahinja Rašović je veliki optimista.

"Došli smo zbog ovih dana odluke. Verujem u svoj tim. Jedva čekam da počnw utakmica. Igrali smo na početku godine, bilo je nerešeno. Nema tajni, godinama unazad je to pravi spektakl, siguran sam da će tako biti i u narednom periodu.. Odlučiće želja, motivacija, zajedništvo. Bodrimo se i tako će biti do kraja. Jeste prvi put ovakav meč za nas ali ponašamo se kao da je sto prvi".

Srbija ima još dva treninga, večeras i sutra pre podne. A, sutra u 16 časova počinje susret u kojem je sve otvoreno.

Hrvatska je bez sumnje najteži protivnik Srbije. Naša reprezentacija je na najvećim takmičenjima najviše puta poražena od vaterpolista današnjeg rivala - pet. Srbija je slavila dva puta više. 

Na Olimpijskim igrama Srbija je pobedila samo 2016, a bila poražena 2008. i 2020. Na svetskim prvenstvima Srbija je bila bolja dva puta (2009, 2015), a isto toliko pobeda ima i Hrvatska (2007 i 2017). Na prvenstvima Evrope naša selekcija je slavila četiri puta (2008,2012, 2016, 2018) a Hrvatska jednom (2010), dok je susret 2014. bio završen nerešeno.

Komentari (0)

Sport