Ostali sportovi

Adriana Vilagoš: Ne gledam na sebe kao čudo

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2022

-

14:30

Adriana Vilagoš: Ne gledam na sebe kao čudo
Adriana Vilagoš - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpske atletičarke Adriana Vilagoš i Angelina Topić vratile su se iz Kalija, gde su na Svetskom juniorskom prvenstvu osvojile dve medalje.

Po povratku sa takmičenja iz Kolumbije održana je konferencija za medije u Beogradu, gde su mlade nade srpske atletike iznele svoje utiske.

Adriana Vilagoš je odbranila svetski tron, pošto je osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja sa rezultatom 63,52 metra. Pored novog nacionalnog rekorda, Adriana je imala još tri hica preko 60 metara..

"Ne gledam sebe kao na čudo, ali jako sam srećna što sam uspela da odbranim titulu svetske juniorske prvakinje. Dobro smo se pripremili, četiri nedelje smo se naporno vežbali kod kuće. Srećna sam što sam uspela da bacim lični rekord, malo je falilo da bude i svetski rekord, ali imamo još ovu godinu i još jednu posle da ga oborimo", istakla je Vilagoš.

Angelina Topić, ćerka legendarnog Dragutin Topića, osvojila je bronzanu medalju, pošto je u finalu skoka uvis ostvarila rezultat 1,93 metra.

Srpska atletičarka je imala identičan rezultat kao vicešampionka Vrit Verman, samo što je Holanđanka preskočila 1,93 metra iz prvog pokušaja. Zlato je uzela Karmen Brus iz Estonije sa skokom 1.95 metra u poslednjem pokušaju.

"Takmičenjem sam prezadovoljna s obzirom na okolnosti, uspunila sam svoja očekivanja. Žao mi je što nismo svi imali iste uslove za skokove zbog peha koji sam imala, nisam mogla da dam maksimalni potencijal, ali takmičenjem sam zadovoljna i ovo predstavlja veliko iskustvo za budućnost. U Minhenu očekujem veliku borbu, to su sve starije i iskusnije takmičarke od mene. Nadam se finalu u Minhenu, a onda ćemo videti", rekla je Angelina.

Komentari (0)

Sport