Ostali sportovi

Srpska srebrna heroina Adriana Vilagoš: Mislila sam da ću ispasti posle tri serije

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2022

-

08:25 >> 08:32

Srpska srebrna heroina Adriana Vilagoš: Mislila sam da ću ispasti posle tri serije
Srpska srebrna heroina Adriana Vilagoš: Mislila sam da ću ispasti posle tri serije - Copyright Tanjug/(AP Photo/Matthias Schrader)

veličina teksta

Aa Aa

Adriana Vilagoš je srpska heroina na Evropskom prvnstvu u atletici, jer je sinoć posle zlata na juniroksom SP osvojil i srebrnu medlaju u bacanju kopja.

Da je pred našom najmlađom osvajačicom medalja sjajna karijara pokazala je sinoć pred skoro punim Olimpijskim stadionom kada je u poslednjoj seriji bacila 62,01 metara i sa četvrte pozicije stigla do odličja.

"Jako sam loše počela, bila sam previše nervozna, i mislila sam da ću ispasti posle tri serije", bila je iskrena mlada srpska atletičarka Adriana Vilagoš.

Ipak, dobila je dobre instrukcije.


"Posle razgovora sa mamom, trenerom i selektorom sam se malo ''podigla'', ušla među osam i onda sam osetila olakšanje i da mogu".

 

 


Ona je u poslednjoj, šestoj seriji, bacila koplje 62,01 metara i tako pretekla Čehinju Barboru Špotakovu.

"Mislila sam da će me Špotakova prebaciti u poslednjojj seriji, pošto je mnogo iskusnija. Nisam mislila da ću da psihički izdržim i baš na kraju bacim dobro. Jako sam srećna, još ne mogu da shvatim", istakla je nova vicešampiona Evrope.

Na velikom uspehu, Adriani Vilagoš čestitali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar sporta Vanja Udovičić.

 

 

Komentari (0)

Sport