Ostali sportovi

Srebrna medalja na EP tek početak: Uspeh Adriane Vilagoš najavljuje "renesansu" srpske atletike

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Dušan Hadži Nikolić

02/09/2022

-

13:50

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Srpska atletika ove godine doživljava pravu renesansu, ako je suditi po rezultatima koje ostvaruju srpski atletičari u juniorskoj i seniroskoj konkurenciji. Jedna od njih je i osvajačica srebrne seniorske evropske medalje u bacanju koplja Adriana Vilagoš, devojka koja je tek napunila 18 godina.

Ona se već sada vredno sprema za moguće obaranje juniorskog svetskog rekorda i za Olimpijske igre koje će biti za dve godine, iako se utisci posle senzacionalnog osvajanja medalje na prvenstvu Starog kontinenta još nisu slegli.

"To Evropsko prvenstvo je moje prvo seniorsko takmičenje, išli smo najviše zbog iskustva da se isprobam i tamo i cilj nam je bio da uđemo u finale i bacam dobro prema mojim rezultatima i nisam se ni nadala da će se ovako završiti sa srebrnom medaljom", kaže Vilagoš za Euronews Srbija.

Za Adrianu je bila velika čast da na prvenstvu koplje baca pored svetske rekorderke Barbore Špotakove, koja je osvojila bronzu.

"Meni je bila čast da bacam sa njima, gledala sam ih kada sam bila mala preko televizije i baš Špotakova je bila jako sportska i čestitala mi, baš mi je bilo drago", dodaje ona.

Trener, ujedno i majka Adriane Vilagoš, oduševljena je uspehom svoje ćerke, a na prvestvo Evrope su pošle sa skromnim ciljevima.

"Tamo su žene koje su mnogo mnogo iskusnije od nje i nisam ja očekivala nešto posebno, medalju ili tako nešto. Naš cilj je bil da ona uđe u finale i da baci tamo jednom dobro, što odgoovara njenim mogućnostima", istakla je.

Sledeći veliki cilj su olimpijske igre u Parizu, a i tamo Adriana odlazi sa skromnim očekivanjima.

"To je sport, može da se desi svašta, nadam se da ćemo moći da ostanemo na dobrom putu. Mi ćemo trenirati i dati sve da tamo bacam dobro, i to je to", kaže mlada sportistkinja.

Do tada, Adriana i njena majka se nadaju da će ostvariti svetski rekord u juniorskoj konkurenciji, a onda se u potpunosti posvetiti seniorskoj karijeri, za koju već sada mnogi očekuju da će biti velika.

Komentari (0)

Sport