Ostali sportovi

Odbojkaši Srbije danas u osmini finala SP protiv Argentine

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2022

-

10:17 >> 10:56

Odbojkaši Srbije danas u osmini finala SP protiv Argentine
Odbojkaši Srbije danas u osmini finala SP protiv Argentine - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaška reprezentacija Srbije danas će se u 17.30 sastati sa selekcijom Argentine u poljskim Gljivicama u osmini finala Svetskog prvenstva.


Izabranici selektora Igora Kolakovića do nokaut faze došli su sa tri maksimalne pobede (3:0) u A grupi protiv Ukrajine Portorika i Tunisa, dok je južnoamerička selekcija u grupnoj fazi odigrala tri meča u pet setova i poražena je od Irana i Holandije uz trijumf protiv Egipta.

Kapiten Nemanja Petrić veruje da Srbija ima kvalitet da se revanšira Argentincima za poraz na pripremnom turniru.

"Došli smo do nokaut faze, koju smo od starta jedva čekali. Ona iziskuje korak više u svakom pogledu - koncentracije, pristupa... Imali smo lakšu grupu, a sada je to sve na višem nivou. Argentina ima izuzetan kvalitet, imaju bronzu sa poslednjih OI, tim su za maksimalan respekt. Treba da izađemo na teren i maksimalno se koncetrišemo od starta na svaku loptu. Verujem da imamo kvalitet da igramo ovakve mečeve, da imamo srce za njih. Koliko god bude težak duel, verujem da će rezultat biti pozitivan za nas", rekao je Petrić.

Odbojkaši Srbije poraženi su u poslednjem međusobnom susretu od Argentine sa 3:1 u setovima na "Memorijalu Hubert Vagner", koji je poslužio kao priprema za SP.


Međutim, poslednji susret na svetskim šampionatima pripao je srpskoj reprezentaciji (3:0) na turniru 2018. godine, održanom u Italiji i Bugarskoj.

Ukoliko eliminišu Argentince, odbojkaše Srbije u četvrtfinalu čeka pobednik duela između Brazila i Irana koji je na programu danas u 21.00.

Preostali četvrtfinalni parovi SP su poznati, a sastaju se Italija - Francuska, Slovenija - Ukrajina i Poljska - SAD.

Komentari (0)

Sport