Ostali sportovi

Selektor odbojkašica Danijele Santareli ne slavi mnogo: Još korak do zlata i ostvarenja sna

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2022

-

00:06

Selektor odbojkašica Danijele Santareli ne slavi mnogo: Još korak do zlata i ostvarenja sna
Selektor odbojkašica Danijele Santareli ne slavi mnogo: Još korak do zlata i ostvarenja sna - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Amerika je drugi put pala pred odbojkašicama Srbije (3:1) koje će u finalu Svetskog prvenstva braniti krunu od pre četiri godine protiv Italije ili Brazila, koje igraju svoj meč u četvrtak.

Selektor Danijele Santareli je bio preumoran da slavi.

"Ne mogu mnogo da se radujem jer imamo još finale pred nama. Poslednji korak ka tituli i ostvarenju našeg sna. Ne mogu da se radujem jer sam i mnogo umoran, jer sam imao neprospavanu noć posle pobede nad Poljskom što se vidi po mojim očima", istakao je Santareli. 

Bio je veoma ponosan posle trijumfa nad SAD 3:1.

"Noćas ću lepše spavati, ponosan sam na sve, igračice, moj stručni štab, Federaciju. Večeras su svi dali ono najbolje što imaju, tim je drugačiji nego onaj pre četiri godine. Pobedili smo sjajnu ekipu Amerike i to dva puta, pobedili smo Poljsku pred njenim navijačima. Ali, nije gotovo. Moramo da se odmorimo, spremimo se za borbu za zlatnu medalju".

Voleo bi Italijan da mu rival bude njegova zemlja.

"Imam mnogo prijatelja u Italiji, mnogo bivših igrača, pa i moja supruga je među njima. Za mene bi bilo neverovatno da igramo u finalu za titulu sa Italijom. Srbija je drugi put uzastopno u finalu, što je neverovatno dostignuće", zaključio je Santareli.

Komentari (0)

Sport