Ostali sportovi

Božidar Maljković ugostio najbolje mlade atletičrarke Srbije: Angelina i Adriana gosti Olimpijskog komiteta Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2022

-

15:15

Božidar Maljković ugostio najbolje mlade atletičrarke Srbije: Angelina i Adriana gosti Olimpijskog komiteta Srbije
Božidar Maljković ugostio najbolje mlade atletičrarke Srbije: Angelina i Adriana gosti Olimpijskog komiteta Srbije - Copyright Olimpijski komitet Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijski komitet Srbije ugostio je danas u Olimpijskoj kući najbolje mlade svetske atletičarke Adrianu Vilagoš i Angelinu Topić, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.


Sastanku su prisustvovali predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović i direktor SAS Slobodan Branković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar OKS, Ðorđe Višački.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković je u razgovoru istakao da će se komitet truditi da atletičarkama obezbedi sve što im je potrebno.

"Veoma smo zadovoljni jer smo prepoznali talenat ova dva bisera, vrhunskih sportiskinja, ali i visoko edukovane dece. Sledi period velikog zadovoljstva, sinergije, posebno Srpskog atletskog saveza i Olimpijskog komiteta Srbije. Stalno smo u kontaktu kako bismo ovim dvema devojkama obezbedili sve ono što im treba", rekao je Maljković.

Angelina Topić se zahvalila Olimpijskom komitetu Srbije i Srpskom atletskom savezu na saradnji.

"Ovo je bila fantastična sezona za mene, skočila sam svetski rekord u svojoj konkurenciji, osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore, bronzanu na Svetskom prvenstvu za starije juniore, a za kraj i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore. Spremam se za Pariz 2024, to će mi biti odskočna daska za dalju budućnost, najpre za Los Anđeles 2028, kada bi trebalo da budem najspremnija i mentalno i fizički", izjavila je mlada atletičarka.

Adriana Vilagoš se zahvalila na svoj podrsci koju je dobila.

"Ovo je bila dosta dobra sezona za mene, malo je falilo da postignem moj najveći cilj, juniorski svetski rekord. Međutim, to ostaje cilj za sledeću godinu. Prezadovoljna sam svojim plasmanima na velikim takmičenjima - Evropskom i Svetskom prvenstvu. Glavno takmičenje za mene u narednoj godini će biti Evropsko prvenstvo za juniore, a potom i seniorsko Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Učešće na Olimpijskim igrama Pariz 2024 će predstavljati ispunjenje mog velikog sna", istakla je bacačica koplja.

Angelina Topić je na poslednje održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m.

Talentovana skakačica se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju.

Adriana Vilagoš je 2021. godine bila proglašena za najbolju sportistkinju od strane Olimpijskog komiteta Srbije.

Na Mediteranskim igrama u Oranu 2022. godine osvojila je zlatnu medalju sa rezultatom 60.22 m, ali najveći uspeh ostvarila je na Evropskom prvenstvu u Minhenu (Nemačka) gde je osvojila srebrnu medalju sa bačenim kopljem na distancu od 62.01m.

Komentari (0)

Sport