Ostali sportovi

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili i Marsej u LEN Ligi šampiona

Komentari

Autor: Euronews

11/01/2023

-

21:16 >> 21:22

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili i Marsej u LEN Ligi šampiona
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nema prepreka za vaterpoliste Novog Beograda u LEN Ligi šampiona. Veoma dobrom igrom savladali su kao gosti Marsej 17:13 (5:4, 4:2, 3:3, 5:4) u 5. kolu grupe "B" i ostali su na čelu tabele sa 13 bodova.

Vaterpolisiti Novog Beograda igrali su dobro od starta, imali su od sredine prve četvrtine konstantu prednost a prvi deo meča su završili sa prednošću od 9:6, koju su očuvali do kraja meča. Bili su grači srpskog kluba prilično efikasni, Dušan Mandić, Ortega i Vlahopulos postigli su po dva pogotka u prve dve četvrtine, po jedan su dodali Drašović, Jakšić i Perković. Dobro je branio i Žoao Pedro Fernandez.

Marsej su u igri držali internacionalci iz Srbije i Crne Gore, Uroš Čučković je postigao dva gola, Andrija Prlainović jedan, a golman Dejan Lazović imao je i šest odbrana.

Iskusna ekipa srpskog tima, koji sa klupe predvodi Živko Gocić, održavala je prednost u nastavku, pripretio je domaćin smanjivši na 15:13, ali je Dušan Mandić golom 67 sekundi pre kraja potvrdio trijumf Novog Beograda.

Kod pobednika strelci su bili: Ortega 5, Vlahopulos 4, Mandić 3, Skumpakis 2, Drašović, Jakšić i Perković po jedan. Golman Žoao Pedro Fernadez imao je pet odbrana. U ekipi Marseja najefikasniji bio je Andrija Prlainović sa tri pogotka, Uroš Čučković je postigao dva kao i Merion i Krusila.

.

Komentari (0)

Sport