Ostali sportovi

Tragedija u WRC: Irski prvak Kreg Brin poginuo tokom test vožnje u Hrvatskoj

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2023

-

15:30

Tragedija u WRC: Irski prvak Kreg Brin poginuo tokom test vožnje u Hrvatskoj
Tragedija u WRC: Irski prvak Kreg Brin poginuo tokom test vožnje u Hrvatskoj - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Tokom trening vožnje uoči trke Svetskog reli šampionata (WRC) "Croatia Rally" došlo je do udesa u kojem je život izgubio irski vozač Kreg Brin.

Do tragedije je došlo oko 12.40 časova po srednjeevropskom vremenu, kada je vozilo kojim je upravljao Brin sletelo sa staze u Loboru kod Zlatara i udarilo u drveni stub. Irac je, kako javljaju hrvatski mediji, smrtno stradao na licu mesta, dok je njegov suvozač prošao bez povreda.

WRC u Hrvatskoj, koji je u kalendaru od 2021. godine, traje od 20. do 23. aprila i spada u četvrtu trku šampionata, posle Monaka, Švedske i Meksika.

Brin je bio jedan od najboljih svetskih reli vozača, a aktuelnu sezonu započeo je odlično i istakao se kao jedan od konkurenata za najbolji plasman.

 

 

Kreg je rođen 2. februara 1990. godine u Voterfordu u Republici Irskoj. Njegova karijera tekla je bez mnogo zastajkivanja, brzo je napredovao i 2012. godine stigao je do S-WRC šampionata, ali je doživeo tešku nesreću tokom reli trke na Siciliji, kada je izgubio kontrolu nad vozilom. Tom prilikom život je izgubio njegov suvozač Geret Roberts, dok je Brin preživeo.

Sezonu WRC Rally 1 klase, najekskluzivnije reli kategorije na svetu,  započeo je odlično, bio je drugi u Švedskoj sa svega 18 sekundi zaostatka za pobednikom Otom Tanakom. Zbog tih rezultata u Zagreb je došao sa velikim ambicijama i kao jedan od favorita.

U karijeri je vozio 81 reli trku, nikada nije pobedio, a upisao je osam podijuma. Pobednik staze bio je 30 puta.

Komentari (0)

Sport