Ostali sportovi

Srpski odbojkaši dobili rovovsku borbu sa Holandijom u Ligi nacija: Drama u pet činova

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2023

-

19:00

Srpski odbojkaši dobili rovovsku borbu sa Holandijom u Ligi nacija: Drama u pet činova
Srpski odbojkaši dobili rovovsku borbu sa Holandijom u Ligi nacija: Drama u pet činova - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U meču zadnjeg kola druge nedelje ovogodišnje Lige nacija, na turniru u Roterdamu, najjača muška odbojkaška selekcija Srbije teškom mukom, ali zasluženo, pobedila je domaću Holandije - 3:2 (22:25, 25:21, 21:25, 35:33, 15:9). 

"Orlovi" su izgubili prvi set, uglavnom jer nisu imali rešenje za servise Nimira, čijih 10 poena su bili tas na vagi u korist "lala", inače za jednu pobedu uspešnijih od našeg tima pre ovog susreta. 

U drugom se desila obrnuta situacija, pa su izabranici Igora Kolakovića, na krilima odlične igre Luburića, na vreme otišli na teže dostižnu razliku, pa je do izjednačenja uspešno sačuvali od ataka rivala.

Ni u trećem nastavku susreta nije manjkalo uzbuđenja i neizvesnosti, da bi posle više obostranih preokreta pripao Holandiji. Od trenutka kada je povela sa 17:16 ona je bila sigurnije ruke u realizaciji udaraca.

Prštalo je na sve strane i u četvrtom setu. Početak je pripao Holanđanima, a onda je usledila serija sitnih vođstava i egala. U završnici je Srbija stalno bežala za jedan poen, pa traćila osam set lopti, dok konačno nije otišla na +2 i produžila borbu.

I zadnji set je bio pakleno težak, zanimljiv i iscrpljujući za obe selekcije. Do 8:8, jer je usledila poenterska serija Srbije od 3:0, kojom je trasiran šut ka važnom trijumfu u borbi za završnicu takmičenja. 

Najveće zasluge za trijumf imao je Miran Kujundžić, sa čak 26 poena. Odličan je bio Dražen Luburić (20), ispratio ga je Petar Krsmanović (17), a dvocifren je bio i Marko Ivović (12). U poraženom taboru najbolji je bio Van Garderen (19). 

Srpski odbojkaši se sada sele u američki Anahajm, gde će od 4. do 9. jula, tokom treće sedmice, igrati protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske. Finalni turnir Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 19. do 23. jula u Gdanjsku, u Poljskoj.

Komentari (0)

Sport