Ostali sportovi

Odbojkaši Srbije se na Palama spremaju za Evropsko prvenstvo

Komentari

Autor: Euronews

18/07/2021

-

17:24

Odbojkaši Srbije se na Palama spremaju za Evropsko prvenstvo
Okupljanje odbojkaša Srbije - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije, počela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se igrati ove godine od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Seniori Srbije su odmah po okupljanju otputovali na Pale, gde će obaviti prvi deo priprema.

Selektor Slobodan Kovač odredio je 20 igrača koji će trenirati na Jahorini. U ekspediciji su i 11 članova stručnog štaba.

"Planiramo da radimo naporno, da se spemimo što bolje za odbranu titule prvaka Evrope. Najvažnije mi je da smo posle dve godine napokon kompletni i da ćemo se dobrim radom spremiti za izazove koji nam predstoje", rekao je selektor Slobodan Kovač.

Srbija je aktuelni prvak Evrope, nalazi se u grupi A u Krakovu. Na premijeri če igrati protiv Belgije, 2. septembra od 17.30 časova. Drugi meč na programu je 3. septembra protiv Ukrajine od 20.30 časova, a treći sutradan od 20.30 časova protiv Poljske. Potom sledi duel sa Portugalom, 6. septembra od 17.30 časova, a dan posle sa Grčkom od 17.30 časova.

U B grupi u Ostravi au Češka, Italija, Slovenija, Bugarska, Belorusija i Crna Gora. Grupu C u Tampereu čine Finska, Rusija, Holandija, Turska, Španija i Severna Makedonija, a mečeve u D grupi u Talinu u Estonija igraće Letonija, Francuska, Nemačka, Slovačka i Hrvatska.

Komentari (0)

Sport