Ostali sportovi

Znao sam da ova ekipa ume da se vrati iz minusa: Selektor vaterpolista Srbije zadovoljan posle pobede nad Crnom Gorom

Komentari

Autor: Euronews

21/07/2023

-

09:59

Znao sam da ova ekipa ume da se vrati iz minusa: Selektor vaterpolista Srbije zadovoljan posle pobede nad Crnom Gorom
Novi Beograd - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović zadovoljan je posle pobede nad selekcijom Crne Gore u 3. kolu grupe D Svetskog prvenstva u Japanu - 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2 - 4:2 petercima).

Njega posebno raduje što je ekipa uspela da se vrati iz rezultatskog zaostatka od pet golova, što bi mogao da bude veliki impuls njegovom timu pred naredne okršaje u Fukuoki.

"Bio je problem kad smo gubili 0:5, ali nije bio problem da se vratimo. To smo uspevali da uradimo više puta u ranijem periodu. Sad imamo dosta novih igrača i svaka odigrana utakmica je za njih veliko iskustvo", rekao je Stevanović za sajt Svetske vaterpolo federacije i nastavio o rivalstvu sa selekcijom Crne Gore:

"To traje od osamostaljenja dve države, posebno od finala Evropskog prvenstva u Malagi 2008. Tako je bilo i sad. Ljudi koji dolaze trebalo bi da uživaju u ovoj igri".

Prvi asistent srpskog selektora, Stefan Ćirić je svestan problema koje ima ekipa, a to je loš ulazak u prvu četvtinu.

"Očigledno da imamo problem sa ulaskom u utakmicu. Tako je bilo i sa Španijom. Sad se nismo predali, uspeli smo da stignemo i pobedimo. Moramo da poradimo na kvalitetnijem pristupu meču i na tome će raditi u narednom periodu. Okrećemo se utakmici osmini finala", rekao je Stevanović.

Komentari (0)

Sport