Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije u borbi za polufinale SP: Italija jeste favorit, ali nema predaje

Komentari

Autor: Euronews

25/07/2023

-

09:21

Vaterpolisti Srbije u borbi za polufinale SP: Italija jeste favorit, ali nema predaje
Vaterpolisti Srbije u borbi za polufinale SP: Italija jeste favorit, ali nema predaje - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Plasmanom među osam najboljih selekcija na svetu podmlađena reprezentacija Srbije uradila je ogroman posao na Svetskom prvenstu u Japanu, ali igrači selektora Uroša Stevanovića tu ne žele da se zaustave.

Aktuelni olimijski šampion od 09.30 časova (TV Arena 1 Premium) odmeriće, u borbi za plasman u polufinale, snagu sa svetskim vicešampionom selekcijom Italije, koju predvodi najbolji igrač za prošlu godinu Frančesko di Fulvio, a na klupi sedi iskusni Alesandro Kampanja koji je 2011. i 2019. godine vodio ovaj ti do krova sveta.

"Turnir tek počinje, mi iskusniji reprezentativci to najbolje znamo. Svaki četvrtfinalista ima pravo da se nada. Italija ima kvalitet nema priče, dugo igraju zajedno, forisraju igru sa mnogo kontakta i uplivavanja. Ipak, i dalje je lopta u našem dvorištu, odnosno sve od nas zavisi. Ako bude kvaliteta u odbrani možemo očekivati neizvesnu utakmicu i ako završnica bude egal onda možemo i da pobedimo", rekao je za sajt Vaterpolo saveza Srbije, Branislav Mitrović.

Italijane odlično poznaje i kapiten Nikola Jakšić koji, ipak, veruje da on i njegovi saigrači nisu bez šanse u ovom četvrtfinalnom duelu.

"Rekao sam posle Španije da će forma biti sve bolja. Protiv Crne Gore smo loše počeli, ali smo se vratili dok smo protiv nezgodnog Japana sve vreme kontrolisali utakmicu. Nemam da kažem nešto novo kada je Italija u pitanju. Jedan od kandidata za medalju, imaju zaista vrhunske igrače u timu. Nismo bez šansi, ako uđemo kako treba, pokažemo maksimum možemo da se nadamo pobed", podvukao je Jakšić.

Komentari (0)

Sport