UŽIVO

(KRAJ) Srbija - Grčka 7:13: Ništa od finala SP i olimpijske vize

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2023

-

09:51

(KRAJ) Srbija - Grčka 7:13: Ništa od finala SP i olimpijske vize
(KRAJ) Srbija - Grčka 7:13: Ništa od finala SP i olimpijske vize - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

ČETVRTA ČETVRTINA

8. minut - Kraj. Grčka je u finalu, Srbija igra u utakmici za treće mesto i ostala je bez vize za olimpijske igre.

3. minut - Grci imaju prednost 11:5 i ovaj meč je praktično završen. Do kraja je ostalo još šest minuta.

TREĆA ČETVRTINA

8. minut - Nikola Jakšić je smanjio na 4:9 i ostavio Srbiju koliko-toliko u igri za plasman u finale.

6. minut - Postigli smo gol preko Đorđa Lazića, smanjili na "minus četiri", ali je rival uzvratio na drugoj strani i prednost je ponovo velika  - 3:8.

2. minut - Grčka uvećava svoju prednost i sigurnim koracima ide ka plasmanu u finale SP.

DRUGA ČETVRTINA

8. minut - Grčka stiže do četri gola prednosti i na poluvreme se ide rezultatom 2:6.

6. minut - Papanastasiju koristi kontru Grčke i povećava prednost svog tima na tri gola (5:2) viška. Ovo je već ozbiljan zaostatak, a Srbija ponovo pogađa prečku.

2. minut - Grci vode 4:2, nakon što smo još jednom pogodili okvir gola.

PRVA ČETVRTINA

8. minut - Srbija je preko Rašovića izjednačila na 2:2, Grci su odmah u nastavku poveili, da bi Drašović pogodio prečku, treću za "delfine" na ovom meču i to je rezultat kojim je završena prva četvrtina. 

4. minut - Grčka je uspela da iskoristi prednost igrača više, pa su na svoj karakterističan način preko centra uspeli da izjednače na 1:1, a vrlo brzo i da povedu sa 2:1.

2. minut - Dobro je počeo ovaj meč. Golman Srbije Branislav Mitrović je skinuo zicer rivalu, a potom je Nikola Jakšić iz kontre uspeo da donese startnu prednost svom timu.

1. minut - Meč je počeo, pvi napad ima selekcija Srbije.

Pokazali su vaterpolisti Srbije na ovom Svetskom prvenstvu u Japanu da rastu iz utakmice u utakmicu, pa je sasvim realno očekivati da u današnjem polufinalnom susretu protiv Grčke (10.00, TV Arena 1 Premium) budu u svom najboljem izdanju.

Podmlađeni tim "delfina" je na startu takmičenja poražen od Španije, da bi potom ušao u seriju od četiri pobede, od kojih protiv Crne Gore, odnosno Italije posle boljeg izvođenja peteraca, što govori i o njihovoj mentalnoj snazi.

"Forma je tu i verujem da možemo još bolje. Ne treba da se troše reči na Grčku, ali je najvažnije da damo maksimum. U tom slučaju pobeda je blizu", poručio je uoči susreta protiv Grčke Filip Janković, dok mladi Vasilije Martinović pokušava da "spusti loptu":

"Nema euforije, ništa nismo uradili. Ovaj meč traži maksimum i siguran sam da on neće izostati".

Uostalom i sam selektor Uroš Stevanović je odmah posle meča sa Italijanima rekao da veruje kako njegovi igrači nisu rekli poslednju reč na ovom Svetskom prvenstvu, pa mu treba verovati.

Posle ovog susreta na programu je i drugi plufinalni par u kojem se sastaju Španija i Mađarska (11.30, TV Arena 1 Premium), a Srbija će u slučaju da obezbedi prolaz u finale izboriti i plasman na Olimpijske igre naredne godine u Parizu.

Komentari (0)

Sport