Tenis

Kecmanović nije uspeo: Srpski teniser ispao posle velike borbe

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2021

-

11:43

Kecmanović nije uspeo: Srpski teniser ispao posle velike borbe
Miomir Kecmanović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Izgubio je meč drugog kola muškog singla od Iga Umbera iz Francuske.

Meč je obeležila velika borba, a rezultat je bio 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 7:5).  

Prvi set je bio izjednačen sve do sedmog gema, kada je Kecmanović došao do dve brejk prilike, i iskoristio prvu. Do kraja je bio siguran i lako poveo.

Slutilo je na početku drugog da će Kecmanović imati lakši zadatak, pošto je već na samom startu došao do brejk prilike. Ipak, nije je iskoristio.

Dva tenisera su potom uglavnom bila sigurna na svoje servise i set je ušao u taj-brejk, u kom je Umber bio bolji i izjednačio na 1:1.

Treći set doneo je nova uzbuđenja, ali i prve brejk lopte za Umbera, i to u petom gemu. Ipak, srpski teniser ih je spasao.

Nije mogao kod 5:5, kada je Umber uzeo brejk i potom sa novim lopticama imao servis za pobedu. Uspeo je u tome i eliminisao srpskog predstavnika sa Olimpijskih igara.

Miomir Kecmanović je propustio priliku da prođe u treću rundu, u kojoj Srbija već ima predstavnika, i to najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Rival Umberu u trećem kolu biće treći nosilac Stefanos Cicipas iz Grčke.

Komentari (0)

Sport