Tenis

Svi priželjkuju njegov pad, ali on nije na vidiku: Đoković posle tri sata pobedio Runea

Komentari

Autor: Euronews

13/11/2023

-

00:21

Svi priželjkuju njegov pad, ali on nije na vidiku: Đoković posle tri sata pobedio Runea
Svi priželjkuju njegov pad, ali on nije na vidiku: Đoković posle tri sata pobedio Runea - Copyright Tanjug/(AP Photo/Antonio Calanni)

veličina teksta

Aa Aa

Ovaj meč nije odlučivao da li Novak Đoković ostaje ili ispada sa Završnog mastersa u Torinu, ali to nije sprečilo svetskog broja jedna da ostavi srce na terenu i pobedi Holgera Runea posle tri seta - 7:6, 6:7, 6:3.

Prvi set je bio prava borba dostojna završnog ATP Mastersa. Mladi Danac je stigao prvi do brejka pri rezultatu 2:2, ali svetski broj jedan odmah uzvratio i već u narednom gemu oduzeo servis protivniku. Do kraja seta su oba igrača bila sigurna na servisu te je usledio taj-brejk. Đoković je još jednom pokazao da je to teritorija na kojoj se najbolje snalazi i sa 7:6 (7:4) poveo 1:0.

Drugi set je počeo baš kao i prvi jer je Holger Rune napravio rani brejk, a već u narednom gemu je Đoković uzvratio. Ponovo je do kraja viđena velika borba i ponovo je usledio taj-brejk. Ovog puta je danski teniser uspeo da bude smireniji i dođe do 1:1 nakon 7:1 u taj-brejku.

U odlučujućem setu srpski as je na naoravio brejk odmah na startu i tu prednost je samouvereno čuvao do kraja. Poslednji gem dobio je furiozno, i tako nakon tri sata borbe pobedio Danca.

Komentari (0)

Sport