Tenis

Siner bolji od Đokovića u Torinu: Plasman u polufinale Završnog mastersa doveden u pitanje

Komentari

Autor: Euronews

15/11/2023

-

00:31

Siner bolji od Đokovića u Torinu: Plasman u polufinale Završnog mastersa doveden u pitanje
Đoković - Copyright AP Photo/Michel Euler, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je od Janika Sinera u meču drugog kola grupe A Završnog mastersa u Torinu - 2:1 (7:5, 6:7, 7:6), pa će plasman u polufinale tražiti u poslednjem meču grupne faze takmičenja protiv Huberta Hurkača, koji će nastupiti kao zamena povređenom Stefanosu Cicipasu.

Đoković je imao šansu da večeras overi kartu među četiri najbolja tenisera na turniru, ali je porazom od Italijana, doveo plasman u pitanje, pa će mnogo toga zavisiti od rezultata u narednom kolu. A, ovo je računica...

Novaku je potrebno da pobedi Hurkača sa 2:0 u narednom kolu za mesto u polufinalu, u suprotnom ni pobeda od 2:1 mu ne garantuje prolaz ukoliko Holger Rune savlada Janika Sinera. Jer, pored pobeda, sabira i odnos u dobijenim setovima. A, budući da je Danac "dobio" Cicipasa u dva seta, Đoković mora da uradi isto i protiv Poljaka, koji je poznat kao dobar igrač na tvrdim podlogama.

Što se večerašnjeg susreta u Torinu tiče, oba tenisera su poprilično sigurno ušla u meč. Iako smo videli dve brejk lopte u šestom i sedmom gemu, gotovo do samog kraja uvodnog seta nije bilo neizvesnosti. Đoković je nešto sigurnije dobijao svoje servis gemove, dok se domaći teniser u par navrata i pomučio da sačuva početni udarac. A, onda je, potpuno neshatljivo, Novak upao u kontra ritam pri rezultatu 5:5. Iako je imao tri gem lopte, srpski teniser je izgubio servis. 

Napravio je duplu servis grešku, da bi nakon sramne reakcije publike i zvižduka sa tribina, Italijan došao do brejka, a potom i nizom od sedam uzastopnih poena stigao do vođstva - 1:0.

Drugi set odigran je u sličnom ritmu. Nije bilo puno nadmudrivanja na terenu. Obojicu je dobro služio servis, pa nismo ni videli priliku za brejk. Đoković je pri vođstu 6:5 u gemovima imao i prednost od 30:15, ali budući da je neiznuđenom greškom sa osnovne linije zakoplikovao sebi život, drugi set otišao je u taj-brejk, gde je posle velike borbe i pregšrt mini brejkova, Novak, ipak bio srećnije ruke - 7:5.

Treći set počeo je mirno. Novak je na startu imao jednu brejk priliku, ali je nije kapitalizovao u uvodnom gemu. Obojica su potom čuvala prednost početnog udarca sve do šestog gema, kada je Siner najpre oduzeo servis Đokoviću, da bi najbolji teniser sveta odmah uzvratio brejk, a zatim na svoj servis došao do izjenačenja (4:4). Dobar servis služio ih je i u nastavku seta, pa je i ovaj deo igre odlučen nakon taj-brejka. Međutim, ovaj put, Siner je bio na visini zadatka - 7:2.

Komentari (0)

Sport