Tenis

Dušan Lajović preokretom do osmine finala turnira u Adelejdu

Komentari

Autor: Tanjug

08/01/2024

-

14:14

Dušan Lajović preokretom do osmine finala turnira u Adelejdu
Dušan Lajović - Copyright AP/Radivoje Pavicic

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala ATP turnira u Adelejdu, pošto je danas u prvom kolu pobedio Australijanca Tanasija Kokinakisa 2:1 (3:6, 6:1, 6:4). Meč je trajao dva sata i 12 minuta. 

Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i australijskog tenisera, a četvrti trijumf Lajovića, koji se trenutno nalazi na 52. mestu ATP liste. Australijanac je 68. teniser sveta.

Kokinakis je dobio prvi set rezultatom 6:3, pošto je napravio brejk u četvrtom gemu. Lajović je zaigrao angažovanije u drugom setu, a svom rivalu je u ovom delu meča prepustio samo jedan gem.

Lajović je poveo 3:1 u trećem setu, ali je Kokinakis izjednačio na 3:3. Srpski teniser je u sedmom gemu imao 0:40 na servis Australijanca, ali nije uspeo da napravi brejk. Kokinakis je poveo 4:3, a Srbin je potom posle velike borbe izjednačio na 4:4. Lajović je u devetom gemu napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do zaslužene pobede.

Lajović će u osmini finala turnira u Adelejdu igrati sa pobednikom meča između Čeha Jiržija Lehečke i Australijanca Adam Voltona. 

 

 

Plasman u osminu finala turnira u Adelejdu ranije danas izborio je još jedan srpski teniser Miomir Kecmanović, koji je pobedio Amerikanca Mekenzija Mekdonalda 6:4, 6:2. On će se u osmini finala sastati sa Džekom Drejperom iz Velike Britanije.

ATP turnir u Adelejdu se igra za nagradni fond od 661.585 dolara.

Komentari (0)

Sport