Tenis

Đoković ponovo prošao putem kojim su ga vodili u pritvor: Okrenula mi se utroba, sve mi se vratilo

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2024

-

09:31

Đoković ponovo prošao putem kojim su ga vodili u pritvor: Okrenula mi se utroba, sve mi se vratilo
Đoković ponovo prošao putem kojim su ga vodili u pritvor: Okrenula mi se utroba, sve mi se vratilo - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Od kada je pre dve godine na aerodromu u Melburnu doživeo pravi horor, prilikom kojeg su ga sproveli u imigraciono odelenje, a potom i u pritvor zbog toga što je bez primljene vakcine protiv koronavirusa ušao u Australiju, svaki dolazak u ovaj grad kod Novaka Đokovića budi mučna sećanja.

Najbolji svetski teniser na prvom Grend slemu u sezoni brani titulu osvojenu prošle godine, a ovog januara će pokušati da osvoji 11. šampionski pehar na "Rod Lejver areni", odnosno 25. Grend slem u karijeri.

Ipak, pre nego što je na zvaničnoj konferenciji za medije održanoj posle njegovog treninga, pričao o sportskim teama, prvo se dotakao pomenutih dešavanja iz 2022. godine.

"Čim sam izašao iz aviona vratila su mi se sećanja i mogu vam reći da mi se okrenulo sve u stomaku. Prepoznao sam putanju kuda su me vodili, čak sam video i prepoznao neke ljude koji su tu bili pre dve godine. Jedino nisam otišao do hotela gde sam bio zatvoren, ali sam čuo da više ne radi. Ne znam, možda i odem do njega, videću", rekao je Đoković.

Usledila su potom pitanja o tenisu, a prvo je bilo za koga smatra da će mu biti najveći rival na Australijan Openu, na šta je Đoković dao kratak i jednostavan odgovor.

"Pre svega ja sam, a tek onda svi ostali", rekao je Đoković i nastavio:

"Zglob koji mi je zadavao probleme u prethodnom periodu je dobro, ne osećam bolove i verujem da ću moći da igram maksimalno. Ne predstavlja mi nikakav problem da kažem kako želim da osvojim svaki turnir na kojem učestvujem, pa je tako i ovde u Australiji. Prošle godine sam uspeo u tome, nadam se da ću i ove. 'Rod Lejver arena" je moje omiljeno mesto za igranje tenisa, tu sam ostvario najviše uspeha". 

Komentari (0)

Sport