Tenis

Đoković protiv Prižmića počinje pohod na 11. titulu u Melburnu

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2024

-

08:29

Đoković protiv Prižmića počinje pohod na 11. titulu u Melburnu
Đoković protiv Prižmića počinje pohod na 11. titulu u Melburnu - Copyright Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje danas u devet sati po srpskom vremenu pohod na 11. titulu na Australijan openu. Prvi rival na "Rod Lejver" areni u Melburnu biće mu 18-godišnji kvalifikant Dino Prižmić iz Hrvatske, iz Splita, koji trenutno zauzima 178. mesto na ATP listi.

Đoković je na konferenciji za medije uoči meča istakao da je sa povredom zgloba, koju je zadobio na Junajted kupu, sve u redu.

"Ja sam sebi najveća pretnja, to je uvek tako, a onda i svi drugi najbolji teniseri sveta. Od nekih se očekuje više nego od drugih, ali ovo je slem, 128 igrača. Zglob mi je dobro. Imao sam vremena od poslednjeg meča do sada. Dobro treniram, nema bola na treninzima, videćemo kako će dalje biti. Nije ozbiljno kao povrede koje sam imao 2021. i prošle godine, to su bile gore povrede. Ne mogu da predvidim hoće li se vratiti, moramo da vidimo", istakao je Đoković.

Osvrnuo se i na pitanje o "zlatnom slemu".

"Nije tajna da verbalizujem svoje ciljeve i da želim da osvojim svaki slem, ali samo se nadam sada da mogu da počnem sezonu pobedom u Melburnu. Ovo je teren na kojem sam postizao velike stvari. Nadam se da mogu da budem blizu nivoa koji sam prikazao prošle godine, to je bio jedan od najviših nivoa koje sam prikazao ovde. Duga je godina, prvo Melburn, pa posle sve drugo", poručio je Đoković.

Komentari (0)

Sport