Tenis

Kecmanović posle pet setova i dva taj-brejka izbacio Štrufa: Srbin u trećoj rundi Australijan Opena

Komentari

Autor: Euronews

18/01/2024

-

09:33

Kecmanović posle pet setova i dva taj-brejka izbacio Štrufa: Srbin u trećoj rundi Australijan Opena
Kecmanović posle pet setova i dva taj-brejka izbacio Štrufa: Srbin u trećoj rundi Australijan Opena - Copyright Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

veličina teksta

Aa Aa

Miomir Kecmanović ostao je u konkurenciji za ATP bodove i novčane premije na Australijan openu, pošto je posle velike borbe u drugom kolu prvog Grend slema u 2024. godini savladao Jana-Lenarda Štrufa - 3:2 (6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6). Čime je Srbin konačno dočekao trenutak da se Nemcu revanšira za poraze u njihova dva ranija susreta, 2019. u Bazelu i Štutgartu. 

Prvi set pripao je lošije rangiranom akteru meča iz Beograda, a prilično izjednačenu bitku prelomio je brejk 60-plasiranog na ATP listi u sedmom gemu, kada je lako pronalazio rešenja za servise bolje kotiranog kolege (25).

U drugom su se stvari okrenule naglavačke, jer je Štruf toliko nadošao i u isto vreme toliko poremetio igru našeg asa da je Miši "ostavio" svega jedan gem, profitirajući pritom na njegovu servis prednost za 3:1 i 5:1.

Treća deonica maratonskog duela potrajala je 43 minuta, jer ni jedan ni drugi nisu pravili previše grešaka, a kako su ljubomorno (od)branili servis gemove mini pobednik morao je biti rešen u taj-brejku. I on je bio napet, pa je završen tek 12. poenom (7:5) u korist Srbina.

Četvrti nastavak susreta bio je kopija drugog, pošto se Kecmanovićev tenis ponovo raspao na sitne komade, dok je rival nizao uspele udarce i gomilao poene, za više nego ubeljivo izjednačenje u setovima. 

U zadnjem setu su obojica prolila more "suza, krvi i znoja" ne bi li se domogla treće runde uvodnog sezonskog turnira serije 2.000, da bi posle razmene brejkova na kraju tog dela balade dugog čak sat vremena s(p)retniji bio Miomir.

Kecmanović je fatalni udarac protivniku zadao za 11:9 u taj-brejku i primicanje najboljem ličnom plasmanu na Grend slemovima, jer je na AO 2022. godine ispao tek u četvrtom kolu takmičenja u "Rod Lejver areni". 

Maltene sve vreme je kaskao za prednošću rivala u bonus "reketanju", više puta i po dva poena, ali je namestio ruku kada je bilo najpotrebnije i dobio višečasovnu dramu. 

Komentari (0)

Sport