Tenis

Novak Đoković i dalje najbolji na svetu: Započeo je 410. nedelju na čelu ATP liste

Komentari

Autor: Euronews

29/01/2024

-

09:38

Novak Đoković i dalje najbolji na svetu: Započeo je 410. nedelju na čelu ATP liste
Novak Đoković - Copyright Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

veličina teksta

Aa Aa

Australijan Open je završen, Novak Đoković više nije šampion pvog Grend slema u sezoni i ta titula će narednih 12 meseci biti u vlasništvu Janika Sinera koji je u finalu slavio protiv Danila Medvedeva, ali zvanje najboljeg teniser sveta i dalje pripada srpskom igraču.

Najtrofejniji teniser u istoroji ovog ponedeljka započinje 410. nedelju na čelu ATP liste i to sa 9.855 osvojenih ponea, dok drugo mesto pripada Špancu, Karlosu Alkarazu sa 9.255.

Novak bi na tronu mogao da ostane čak do Rolan Garosa koji počinje 20. maja, budući da turnira u Parizu gotovo da ne brani ništa od bodova, dok konkurenti mogu da izgube mnogo toga.

Treća pozicija pripada Danilu Medvedevu, četvrti je aktuelni osvajač turnira u Melburnu, Janik Siner, a peti ruski teniser Andrej Rubljov.

U donjoj polovini TOP 10 liste nalaze se Aleksander Zverev, Holger Rune, Hubert Hurkač, Tejlor Fric i Stefanos Cicipas, koji je pao za tri pozicije.

Drugi teniser Srbije i ove nedelje je Laslo Đere koji je nazadovao jednu poziciju i trenutno je 34. igrač na svetu, dok je Miomir Kecmanobić napredovao za 10 mesta i sada je 41. igrač sveta.

Dušan Lajović je na 53. poziciji, a skok za tri mesta na najnovijoj ATP listi napravo je i Hamad Međedović koji je sada 105. igrač na svetu.

Komentari (0)

Sport