Tenis

Novak Đoković započeo 412. nedelju kao najbolji na svetu: Nedodirljiv je i dok odmara na skijanju

Komentari

Autor: Euronews

12/02/2024

-

08:36

Novak Đoković započeo 412. nedelju kao najbolji na svetu: Nedodirljiv je i dok odmara na skijanju
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković i ove nedelje se nalazi na čelnoj poziciji ATP liste što je njegova 412. sedmica koju započinje kao lider.

Koliko je njegova dominacija velika govori podatak da ima 102 nedelje više na prvom mestu od Rodžera Federera, odnosno čak 203 više od Rafaela Nadala.

Odmah iza najtrofejnijeg svetskog tenisera u istoriji, kada su Gred slem titule u pitanju, nalazi se Španac, Karlos Alkaraz koji zaostaje okruglo 600 bodova.

"Prvi reket sveta" nije izlazio na teren od turnira u Melburnu i trenutno odmara od tenisa, pa vreme provodi na skijaškoj stazi u Iatliji, a sigurno je da ceo febrar neće odigrati nijedan zvaničan meč, budući da će sledeći turnir na kojem će nastupati biti onaj u Indinan Velsu koji počinje 6. marta.

Treći teniser sveta i ove nedelje je Danil Medvedev iz Rusije, prati ga aktuelni osvajač Australijan Opena, Janik Siner iz Italije, dok je na petom mestu još jedan Rus - Andrej Rubljov.

Šesta pozicija ovog ponedeljka, baš kao i onog prošlonedeljnog, pripada nemačkom teniseru Aleksandreu Zverevu, posle kojeg slede Holger Rune iz Danske, Poljak Hubert Hurkač, Amerikanac Tejlor Fric i grčki teniser Stefanos Cicipas.

Od ostalih srpskih tenisera Laslo Đere je i dalje na 35. poziciji, Miomir Kecmanović je sačuvao 40. mesto, dok je Dušan Lajović pao za šest stepenika i trenutno je 58. igrač na ATP listi.

Komentari (0)

Sport