Tenis

Đoković na premijeri filma o Piliću: Bio je moj teniski otac, Ivanišević je prijatelj i ne znam ko će ga zameniti

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2024

-

23:02

Đoković na premijeri filma o Piliću: Bio je moj teniski otac, Ivanišević je prijatelj i ne znam ko će ga zameniti
Đoković na premijeri filma o Piliću: Bio je moj teniski otac, Ivanišević je prijatelj i ne znam ko će ga zameniti - Copyright FOTO TANJUG/ STR/ bs

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prisustvovao je večeras u beogradskom Domu omladine projekciji filma "Legenda" o čuvenom teniskom treneru Nikoli Piliću. Film se prikazivao u okviru "Martovskog festivala" dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Đoković je važan deo juniorske karijere proveo u Pilićevom kampu u Minhenu, a na projekciju filma došao je sa majkom Dijanom i ocem Srđanom.

"Za mene je poseban osećaj bio gledati film o Nikoli Piliću. Više puta sam rekao da je on moj teniski otac, a jedini je uspeo da ujedini Srbe i Hrvate i sa te dve reprezentacije osvoji Dejvis kup", rekao je Novak Đoković, posle projekcije.

Videlo se na njemu da je film doživeo sa mnogo emocija.

"Bilo je emotivno, prisetili smo se i dana koje sam kao dečak i tinejdžer proveo u njegovoj Akademiji, ali i zajedničkog osvajanja Dejvis kupa 2010. godine.

Istakao je da je osvajanje Dejvis kupa dalo veliki podstrek i njemu i Viktoru Troickom i Janku Tipsareviću.

"Ja sam 2011. nanizao 40 pobeda i imao najbolju sezonu u karijeri, Viktor došao nadomak Top 10, a Janko do sedmog mesta. Takođe, njegov primer sa osnivanjem ATP me podstakao da napravim Asocijaciju igrača. Pilić je legenda našeg sporta i uzor".

Rastanak sa trenerom Goranom Ivaniševićem bila je top tema.

"Rastali smo se pozitivno, došlo je do tačke zasićenja, posle šest godina pisanja istorije, osvojili smo brojne titule, prošli smo kroz sito i rešeto, deportaciju, diskvalifikaciju, prilično neprijatno, ali uvek je bio tu za mene i imao je ljudski odnos prema meni".

Ljudske vrednosti su uvek izand svega, zbog tog odnosa i hemije došao je i rezultat, naglasio je Đoković.

"Njemu sve najbolje želim, a što se tiče naredne etape, još nemam jasnu ideju ko bi to mogao da bude i da li će to neko uopšte da bude. Uvek sam imao trenere uz sebe, ali svakako da će javnost biti blagovremeno obaeštena", poručio je Đoković. 

Komentari (0)

Sport