Tenis

Minesota izborila sedmu utakmicu: Timbervulvsi naneli najteži poraz Denveru u istoriji franšize

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2024

-

08:00

Minesota izborila sedmu utakmicu: Timbervulvsi naneli najteži poraz Denveru u istoriji franšize
Košarkaš Denvera, Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

veličina teksta

Aa Aa

Serija između Denver Nagetsa i Minesota Timbervulvsa je do sada imala sve što smo mogli da zamislimo kada je u pitanju košarka, a sada ćemo gledati i sedmu utakmicu u seriji jer su "vukovi" pregazili protivnika 115:70 i tako izborili "majstoricu". 

Ovo je najteži poraz u istoriji franšize iz Kolorada kada je u pitanju NBA plej-of. Nikola Jokić je bio najefikasniji sa 22 poena i nije dobio pravu podršku od ostatka ekipe. Eron Gordon je dodao 12 poena, a jedini dvocifren uz njega bio je Džamal Marej sa 10. Sa druge strane je Entoni Edvards predvodio Minesotu sa 27 poena, Džejden Mekdenijels je dodao 21, Majk Konli 13, dok su Karl Entoni Tauns i Naz Rid ubacili po 10.

Ekipa Majka Melouna je nakon tri minuta igre vodila 9:2 kada je Majkl Porter Džunior pogodio trojku, ali nakon toga je izgledalo kao da su se potpuno ugasili. Usledila je neverovatna serija domaćin 20:0 i od tog trenutka "vukovi" nisu ispuštali dvocifrenu prednost. Nakon 12 minuta igre je bilo 31:14 i bilo je jasno da se sprema težak poraz Denvera, baš kao i u drugoj utakmici serije.

Nagetsi su u poslednju četvrtinu ušli sa -25, ali je Minesota ponovo zategla odbranu i serijom 24:0 otišla i na +50! Do kraja utakmice, šansu su dobili neki momkci koji inače nemaju minutažu u plej-ofu, a oni su uspeli da malo ublaže poraz.

Odlučujući sedmi meč se igra u noći između nedelje i ponedeljka od 01.00 po srednjeevropskom vremenu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport