Tenis

Rajli Opelka kažnjen sa 10 hiljada dolara na US Openu zbog pogrešne torbe

Komentari

Autor: Euronews

05/09/2021

-

14:01

Rajli Opelka kažnjen sa 10 hiljada dolara na US Openu zbog pogrešne torbe
Rajli Opelka - Copyright Tanjug/(Chris Young/The Canadian Press via AP, File)

veličina teksta

Aa Aa

Američki teniser Rajli Opelka plasirao se u osminu finala na US Openu pobedom nad Nikolozom Basilašvilijem rezultatom 3:0 (7:5 (5), 6:3, 6:4), ali je  u centru pažnje bio i zbog jednog neobičnog događaja.

Na teren je izašao sa sportskom torbom u pink boji, a pošto su slova na njoj bila neprilagođene veličine, organizator turnira mu je izrekao kaznu od 10 hiljada dolara. 

"Kakva smejurija da US Open uradi tako nešto! 10 hiljada dolara za pink torbu? Ma hajde… Glavni sudija mi je rekao da sam morao da dođem i da pre izlaska izmerimo veličinu loga. Ja sam mislio da je druga torba u pitanju, taj logo je posebno napravljen. Merili smo. Bio je prevelik, ali to nije ista torba koju sam koristio na Rolan Garosu, uradili smo sve da ga smanjimo. Greška u proizvodnji, zbog konverzije u Evropi sa onim što je dozvoljeno. U prvom kolu mi je rečeno da prekrijem nešto preko toga, ali šta da radim kaznili su me sa 10.000 dolara", revoltiran je bio Opelka.

Američki teniser je istakao da je za kaznu saznao od novinara, a ne od organizatora. Takođe je istakao da želi da se bavi tenisom.

"Nisu mi sami to saopštili, što je još komičnije. Kako mi je rekao Tejlor Fric, “polomio sam reket preko kolena i nisam kažnjen ni dolar, a ti si doneo pink torbu i dobio si kaznu od 10 hiljada. Kakva šala”. Preterali su. Moj posao nije da merim veličinu slova. Moj posao je da pobeđujem, imam važnijih stvari o kojima brinem", podvukao je Rajli.

U četvrtfinalu, Rajli Opelka će igrati protiv Lojda Harisa koji je bio bolji od Denisa Šapovalova rezultatom 3:0.

Komentari (0)

Sport