Tenis

Istorijski uspeh Ons Žaber: Postaje prva teniserka iz Tunisa koja ulazi u "Top 10" WTA liste

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2021

-

11:34

Istorijski uspeh Ons Žaber: Postaje prva teniserka iz Tunisa koja ulazi u "Top 10" WTA liste
Ons Žaber - Copyright AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Teniserka iz Tunisa Ons Žaber plasirala se u četvrtu rundu Mastersa u Indijan Velsu i time obezbedila plasman među deset najboljih teniserki na svetu, što do sada nije uspelo nikome sa Bliskog istoka. Bilo u muškoj bilo u ženskoj konurenciji.

Devojka rođena pre 27 godina, trenuto zauzima 14. poziciju na WTA listi i već ušla u istoriju kao prva teniserka iz ovog dela sveta koja je uspela da se plasira u četvtfinale nekog Grend slema, štojoj je u dva navrata pošlo za rukom, a sada nastavlja da korača ka ostvarivanju svog cilja - da bude svetski broj jedan i osvoji Roland Garos.

 

 

"Od kada sam počela da igram tenis želela sam da osvojim taj turnir i budem najbolja na svetu. To su moji ciljevi koje stalno ponavljam mojoj mami ", rekla je Žaber koja ima 47 vezanih pobeda ove sezone i nastavila:

"Uvek sam verovala da to mogu da učinim i nastavljam da sanjam. Tenis u mojoj zemlji nije mnogo razvijen, ali ako sam ja mogla da dođem do ovde mogu i drugi. Samo je potrebno da veruju u sebe i naporno rade."

Komentari (0)

Sport