Tenis

Rud pred duel sa Srbijom: Pre smo bili autsajderi, ove godine očekujemo više pobeda

Komentari

Autor: Euronews

30/12/2021

-

19:46

Rud pred duel sa Srbijom: Pre smo bili autsajderi, ove godine očekujemo više pobeda
Rud pred duel sa Srbijom: Pre smo bili autsajderi, ove godine očekujemo više pobeda - Copyright AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Norveški teniser Kasper Rud, izjavio je pred početak ATP kupa u Sidneju, da njegovu selekciju očekuje težak duel sa Srbijom.

Rud predvodi tim Norvežana, u kojem će igrati i Viktor Durasović, Lukas Helum-Lilingen, Lejton Rivera i Andreja Petrović, dok će našu zemlju predstavljati Filip Krajinović, Dušan Lajović, NIkola Ćaćić i Matej Sabanov, ulogu selektora će obavljati Ivan Sabanov.

Podsetimo, prvi reket sveta Novak Đoković se neće takmičiti na turniru, koji je Srbija osvojila u premijernom izdanju 2020. godine. 

"Radujemo se dolasku ovde i što igramo ovo takmičenje po drugi put. Igramo protiv jake ekipe u prvom kolu, ali svi igrači u norveškom timu su se dobro razvili. Došli smo sa pozitivnom energijom i verujemo da ove godine možemo da ostvarimo više pobeda", rekao je Rud.

Norvežani su 2020. godine igrali sa Italijom, SAD i Rusijom u grupi, dok će sada "ukrstiti koplja" sa Srbijom, Čileom i Španijom.

"Pre dve godine smo bili autsajderi u gotovo svakom meču. Uspeo sam tada da dobijem dva meča u našoj grupi, što je bio dobar početak godine za mene", dodao je osmi teniser sveta.

Susret Srbije i Norveške na programu je 1. januara od 07:30 časova po našem vremenu, a otvaraju ga Krajinović i Durasović.

U drugom meču sledi okršaj Lajovića i Ruda, dok će na kraju igrati dublovi.

Komentari (0)

Sport