UŽIVO

Đoković dobio bitku na sudu u Melburnu, poništena odluka o ukidanju vize

Komentari

Autor: Euronews Srbija/A.B.

10/01/2022

-

07:00

Đoković dobio bitku na sudu u Melburnu, poništena odluka o ukidanju vize
Đoković dobio bitku na sudu u Melburnu, poništena odluka o ukidanju vize - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Melburnu usvojio je žalbu Novaka Đokovića na odluku da mu se ukine viza za ulazak u Australiju. Međutim, uprkos Novakovoj pobedi koja mu otvara put ka učešću na Australijan openu, Ministarstvo za imigracije na čijem je čelu Aleks Houk ima poslednju reč.

Najvažniji momenti sa saslušanja:

  • Usvojena žalba Novaka Đokovića na odluku da mu se ukine viza za ulazak u Australiju, sud naložio da on bude pušten na slobodu
  • Saslušanje u sudu u Melburnu trajalo je celu noć po centralnoevropskom vremenu uz nekoliko odlaganja zbog tehničkih problema
  • Prethodno je Đokoviću dozvoljeno da napusti Hotel Park tokom saslušanja
  • Advokati tenisera izneli argumente kojima su osporili ukidanje vize, rekli su da se prema njemu nije adekvatno postupalo na aerodromu
  • Sudija Entoni Keli ukazao da Novakovo medicinsko izuzeće nije prihvaćeno i upitao: "Šta je još taj čovek mogao da uradi?"
  • Ministar za imigracije može osporiti odluku suda i uprkos tome naložiti deportaciju

8:59 Trenutak obaveštenja o ukidanju vize

U ranije objavljenim transkriptima Đokovićevog razgovora sa graničnom policijom, može se pročitati trenutak u kojem je teniska zvezda obaveštena da mu viza može biti poništena i da ima 20 minuta da argumentuje zašto ne bi trebalo da bude.

Đoković: Znači dajete mi zakonski 20 minuta da pokušam da pružim dodatne informacije koje nemam? U 4 ujutru? Mislim, doveli ste me u veoma nezgodnu poziciju u kojoj u 4 ujutru ne mogu da pozovem direktora Teniskog saveza Australije, ne mogu da stupim u kontakt u sa bilo kim iz vlade Viktorije. Ne znam šta drugo da vam kažem. Sve što je zatraženo je ovde. I ne bih sedeo ovde ispred vas da nisam poštovao sva pravila i propise koje je postavila vaša vlada. Malo mi je šokantno da ćete mi dati obaveštenje o ukidanju vize, na osnovu čega?

8:41 Transkript razgovora sa službenikom na aerodromu

Nakon što su objavljeni brojni dokumenti u vezi sa slučajem, objavljen je i transkript Đokovićevog intervjua sa službenikom na aerodromu. 

Ispitivač: Koji su vaši razlozi za putovanje u Australiju?

Novak: Profesionalni sam teniser i glavni razlog mog dolaska u Australiju je učešće na Australijan openu u Melburnu.

Ispitivač: Sada pitanje u vezi sa vašom vakcinacijom - da li ste vakcinisani?

Novak: Nisam vakcinisan.

Potom je teniser rekao sagovorniku da je dva puta bio pozitivan na kovid 19 - u junu 2020. i 16. decembra 2021.

07.43 Ministar može opet da pokuša da ospori Novakovu vizu

Federalni ministar za imigracije ima mogućnost da ponovo ukine Novakovu vizu. Advokat Vlade Kristofer Tran je rekao da će ministar Aleks Houk razmotriti tu opciju.

07.28 Usvojena Novakova žalba, sud u Melburnu naložio da se on pusti iz karantina

Sud u Melburnu usvojio je žalbu najboljeg tenisera sveta na odluku da mu se ukine viza za ulazak u zemlju. Sudija Entoni Keli pročitao je odluku kojom ukida prethodnu da se Đokoviću ukine viza i nalaže vladi da plati troškove.

Sudija je naredio da je Đoković odmah pusti iz karantina. Prethodno je Đokovićev advokat Nikolas Vud potvrdio da se svetski broj 1 nalazi zajedno sa njim u prostoriji. 

07.07 I dalje traje pauza, nastavak saslušanja danas, ali ne zna se u koje vreme

Sud je izdao obaveštenje da je saslušanje i dalje privremeno odloženo, i da će biti nastavljeno danas, ali nije poznato tačno vreme. 

06.27 Kada bi sudija mogao da donese odluku?

Novinar britanskog Telegrafa Oliver Braun napisao je na Tviteru da sudija Keli pruža indikacije da bi Đokovićev slučaj mogao da bude okončan danas. To je napisao posle odluke o produženju zabrane deportacije. Novinarka Karen Svini je napisala da je sudija prilično feleksibilan kada je reč o vremenu. U međuvremenu, saslušanje još uvek nije nastavljeno i nema naznaka kada će se to dogoditi. 

06.00 Novo odlaganje...

Advokat Kristofer Tran je rekao da će zabrana deportacije Novaka Đokovića isteći u 16 časova po lokalnom vremenu (06.00 po centralnoevropskom), i dao je saglasnost da se ona produži do 16.30. Međutim, sudija Keli je rekao da će produžiti zabranu do 20 časova po lokalnom vremenu. The Age javlja da je nastavak saslušanja opet odložen, ali nije navedeno do kada.

Associated Press

05.43 Beli kombi izašao iz kruga hotela

Đoković je definitivno napustio hotel i saslušanje prati zajedno sa svojim advokatima, potvrđeno je za The Age. Nije navedeno gde se on onalazi. Australijski portal podseća da je Novakov tim još ranije iznajmio kuću u kojoj je teniser trebalo da boravi tokom Australijan opena, ali ne zna se da li se u njoj nalazi i Đoković.

Gardijan piše da je beli kombi napustio krug hotela Park, ali da nije potvrđeno da li je u njemu Novak pošto su prozori zatamljeni.

AP Photo/Mark Baker

 

05.20 Novi link za prenos saslušanja, nastavak pomeren za još pola sata

Posle brojnih problema sa video prenosom sud je objavio da će nastavak saslušanja moći da se prati uživo na Youtube linku. Takođe, na Tviter nalogu suda je objavljeno i da će se saslušanje nastaviti u 15.45 po lokalnom vremenu, što je pola sata kasnije nego što je prvobitno planirano.

04.45 Gužva ispred hotela Park

Nakon što je objavljeno da je Đokoviću dozvoljeno da napusti hotel tokom saslušanja, veliki broj novinara i fotografa okupio se ispred ulaza u hotel Park, očekujući da bi teniser mogao da izađe. Podsećamo da je pre početka saslušanja iz kruga hotela izašao jedan automobil, ali da se nije videlo da li se u njemu nalazi Đoković. Nije poznato na kojoj je on trenutno lokaciji.

04.35 Šta piše u dokumentima koje je vlada podnela sudu?

Dok se čeka izlaganje advokata australijske vlade, podsetimo se na čemu ona gradi svoj slučaj. U sudskim sokumentima koji su objavljeni stoji da Đokoviću nije garantovano da će mu medicinsko izuzeće omogućiti ulazak u zemlju bez vakcinacije protiv koronavirusa. "Nema sugestija da je podnosilac zahteva imao 'akutnu tešku medicisnku bolest' u decembru 2021.Sve što je rekao jeste da je bio pozitivan na kovid 19", navodi se.

04.00 Zastupnik vlade najavio o čemu će govoriti, određena pauza za ručak

Kristofer Tran je naglasio da će on posle pauze za ručak da odgovori na Đokovićeve argumente u ime vlade. Kako je rekao, prvo će da govori o odgovoru koji je teniseru pružen pošto je obavešten o ukidanju vize. Zatim će, nastavio je, objasniti da prceduralna pravičnost nije narušena jer je odluka o započinjanju intervjua doneta u skladu za kodeksom. Tran je ukazao da će veći deo njegovog izlaganja biti posvećen procesu koji je delegat pratio tokom odluke da ukine vizu Đokoviću.

Sudija je odredio pauzu do 15.15 po lokalnom vremenu, što znači do 05.15 po centralnoevropskom vremenu.

Tanjug/AP/Hamish Blair

 

03.46 Tran: Ne možete naći službenika koji je imao nameru da "pritisne" Novaka

Advokati srpskog tenisera su završili svoje izlaganje, a red je došao na zastupnika federalne vlade Kristofera Trana. On je rekao da je moguće da se Đoković osećao "pritisnutim" tokom intervjua sa zvaničnicima, ali je dodao: "Ne možete naći nijednog službenika koji je imao nameru da ga pritisne", prenosi ABC News.

03.30 Advokati: Nepravedno postupanje prema Đokoviću na aerodromu

Novakovi advokati su u završnim argumentima govorili o njegovom iskustvu na aerodromu u Melburnu. To je važno zbog toga što većina njihovih pravnih arugmenata proističu iz načina na koji je tretiran, kao i iz onoga što su mu rekli službenici, piše BBC. Dodaje se da se to odnosi na zvaničnike koji su doneli odluku kasno uveče da se Đokoviću ukine viza.

Advokati su izneli nekoliko argumenata zbog kojih smatraju da je situacija bila nepoštena. Naveli su da je došao sa puta koji je trajao 25 sati, da je bio umoran, i da mu nije bilo jasno šta nije u redu sa vizom. Takođe, naveli su da nije mogao da razgovara sa advokatima niti sa drugim zvaničnicima koji su mogli da mu pomognu tokom njegovog boravka na aerodromu.

Zbog toga je, kako su naveli zastupnici, on zatražio dodatno vreme, odnosno da se sačena jutro kako bi mogao da se čuje sa svojim timom, i službenici su načelno sa tim bili saglasni. Potom je otišao da spava da bi se malo odmorio, ali su ga probudili oko šest časova. Advokati su naveli da je on bio pod pritiskom da odgovori "jer je bolje za njega ako oni odmah donesu odluku", navodi BBC. Đoković je rekao da su mu rekli da odmah prihvati ukidanje vize, da bi njegovi advokati znali ujutru sa čime se suočavaju. Prema rečima njegovog advokata, te su instrukcije bile lažne i nepravedne.

03.14 Novaku dozvoljeno da napusti hotel tokom saslušanja

Sud je objavio naređenje u kojem je sudija Entoni Keli saglasan da se Novaku Đokoviću dozvoli da prati saslušanje van hotela Park, u kojem se nalazio u karantinu prethodnih dana, piše Gardijan. Dodaje se da ministarka unutrašnjih poslova mora Karen Endruj mora da pomogne da se "kandidat dovede u prostorije koje su određene od strane njegovih zastupnika", i da mu se dozvoli da boravi u njima dok se ne zaključi saslušanje, kao i da se obezbedi njegov bezbedan povratak. Nije navedeno odakle Đoković prati današnje saslušanje.

BBC piše da čekaju da li će im Novakov pravni tim pružiti više detalja o tome gde se on trenutno nalazi. Međutim, navode da je skoro sigurno da on nije u kancelarijama advokatske firme.

AP Photo/Hamish Blair

 

03.00 Đokovićev advokat: Bez dokaza da infekcija kovidom nije razlog za izuzeće

Đokovićev advokat Nikolas Vud je naveo da delegat koji je odlučio da Novaku ukine vizu nije pružio dokaz da prethodna infekcija koronavirusom nije validan razlog za medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv kovida 19 kao uslova za ulazak u Australiju, prenosi Gardijan. 

02.48 Morison: Uputili smo preporuke još u novembru

Premijer Australije Skot Morison održao je konferenciju za novinare, ali nije želeo da komentariše slučaj Đokovića. On je naveo samo da je slučaj sada pred sudom i da je federalna vlada uputila jasne preporuke teniskoj asocijaciji još u novembru.

AP/Rick Rycroft

 

02.21 Đorđe Đoković: Novakovi advokati završili izlaganje

Brat Novaka Đokovića Đorđe rekao je da mu je stigla informacija da su advokati srpskog tenisera završili izlaganje svojih argumenata. Kako je Đorđe Đoković rekao za RTS, očekuje se da uskoro započne izlaganje zastupnika australijske vlade. Još uvek ne funkcioniše prenos iz sudnice.

02.00 Video-prenos je opet prekinut

Očigledno je da i dalje ima tehničkih problema sa jer je prenos saslušanja ponovo prekinut. Inače, na sajtu suda je navedeno da nijedan oblik snimanja ili uzimanja fotografije sa saslušanja nije dozvoljen.

Pre nego što je prekinut prenos, advokar Nikolas Vud je naveo da je Đokoviću na aerodromu odbijen pristup advokatu, iako je on to zahtevao. Prema njegovim rečima, službenik je rekao Novaki da mu nije potreban pravni zastupnik i da advokati mogu da mu pomognu kasnije. 

02.00 Transkript razgovora Đokovića i granične službe

Sudija Keli je, govoreći o transkriptu razgovora koji je Novak Đoković vodio sa pripadnicima granične službe rekao je Đoković rekao: "Ako mi dopustite da razgovaram s mojim ljudima, pošto ste mi uzeli telefon, mogu da pokušam da dobijem ono što tražite".

EPA/MORGAN SETTE

 

01.47 Sudija Keli: Šta je još taj čovek mogao da uradi?

Na saslušanju se govori o putničkoj deklaraciji Novaka Đokovića pre nego što je stigao u Australiju. Nju je popunio njegov agent. "Aploudovoan" je i dokument o medicinskom izuzeću. Sudija Entoni Keli je rekao da je njegovu pažnju privukao "status" koji je priložen uz dokument Teniskog saveza Australije i pitanje zašto to nije prihvaćeno od strane delegata koji je donosio odluku o vizi. 

"Profesor i eminenti lekar je omogućio kandidatu medicinsko izuzeće. Dalje, medicinsko izuzeće i osnov za njega je odvojeno dato od nezavisnog panela koji je ustanovila vlada države Viktorije, i taj dokument je bio u rukama delegata. Pitanje koje me interesuje je: Šta je još taj čovek mogao da uradi?", upitao je sudija Keli.

01.30 Vud: Nema dokaza u obaveštenju za ukidanje vize

Đokovićev advokat Nikolas Vud je optužio predstavnika vlade Australije za "nedostatak dokaza" u delu obaveštenja u kome se zahteva objašnjenje o razlozima za ukidanje vize. On je rekao da je Đoković dao izjavu o medicinskom izuzeću od vakcinacije, ali da nije zatraženo da dostavi dokaze o tom izuzeću. 

01.10 Đokovićevi advokati: Novak nije adekvatno obavešten o ukidanju vize

Advokati Novaka Đokovića iznose tačke po kojima osporavaju odluku da se teniseru ukine viza. Advokat Nikolas Vud je naveo da službenici na granici nisu dali adekvatno obaveštenje Đokoviću o vladinoj nameri da mu se ukine viza. Izneo je da pre nego što se nekome ukine viza, Akt o migraciji zahteva da zvaničnici daju adekvatno obaveštenje o tome, kao i da omoguće vreme da se odgovori.

Tanjug/AP/Joel Carrett/AAP Image

 

00.41 Saslušanje počelo, još uvek nema prenosa

Sud je potvrdio da je sasluanje u toku, javlja BBC. Međutim, zbog tehničkih poteškoća, za sada nije moguće čuti šta se dešava u sudnici. "Sud radi na tome da ispravi situaciju", rekao je predstavnik suda. Podseamo, bilo je najavljeno da će biti moguće praćenje saslušanja putem video-linka koji za sada ne radi. I ABC njuz je javio da je saslušanje počelo.

Predviđeno je da prvo iznesu svoje argumente advokati Novaka Đokovića. Sudeći prema njihovim podnescima sudu, oni će zastupati stav da je teniser neadekvatn tretiran na aerodromu. Takođe, oni će ukazati da pravila australiske vlade za medicinsko izuzeće od vakcinacije uključuju i nedavnu kovid infekciju. 

00.39 Đorđe Đoković: Novak nije prekršio nikakav zakon

Novakov brat, Đorđe Đoković, rekao je da je Novaku stalo da se izbori.

"Novak je sve uradio što je trebalo, nikakav zakon nije prekršio. Dobio je svu potrebnu dokumentaciju", rekao je Đorđe Đoković za RTS. 

00.15 Kašnjenje zbog tehničkih problema

Saslušanje koje se dugo čeka još uvek nije počelo. The Age javlja da izgleda da postoji problem sa prenosom uživo. BBC prenosi da je iz suda sugerisano da postoje tehnički problemi. "Radimo na tome", naveo je portparol suda. Moguće je da link za prenos uživo ne funkcioniše zbog preopterećenja, jer za slučaj vlada veliko interesovanje javnosti.

00.00 Kako će da teče saslušanje?

Kompletno saslušanje trebalo bi da bude završeno danas, a obe strane će predstaviti svoje slučajeve. Predviđeno je da prvo nastupe advokati Novaka Đokovića, a da kasnije svoj odgovor daju predstavnici australijske vlade. Sudija je naredio da obe strane imaju maksimalno po 120 minuta za usmena izlaganja, piše BBC.

Takođe, navodi se da Đoković neće biti prisutan zbog ograničanjea uzrokovanih epidemijom kovida. Najverovatnije će u prostoriji biti jedino sudija, dok će ostali svoja izlaganja izneti putem video-linka. 

AP Photo/Mark Baker

 

23.50 Skup ispred Federalnog suda

Australijski portal The Age javlja da se ispred Federalnog suda u Melburnu okupio manji broj ljudi kako bi pružio podršku srpskom teniseru.

23.40 Nije jasno da li je Đoković napustio hotel

Određeni mediji javili su da je automobil u kojem je Novak Đoković napustio hotel i da se uputio ka sudu. Nakon što je automobil izašao iz hotela, policija se povukla iz okoline. Međutim, ne vidi se jasno da li je u srpski teniser u automobilu koji je izašao iz hotela i nema zvaničnih informacija o tome da li je on napustio objekat.

23.30 Kako pratiti saslušanje uživo?

Kako piše na internet-stranici suda u Australiji, suđenje Đokoviću obaviće se "na daljinu", a svako ko je zainteresovan moći će da ga prati uz pomoć instrukcija na ovom linku.

23.15 Direktor Australijan Opena: Voleo bih da Novak igra

Povodom slučaja oglasio se i deriktor Australijan opena Kreg Tajli. On je na pitanje ko bi mogao da bude odgovoran za sve što se dešava rekao: "Niko nije kriv. Sve vreme su bile lažne informacije. Mi smo pričali sa svima i bili smo ubeđeni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju da budu vakcinisani i to je tako. Ja neću nikog da krivim i znam šta možemo i moramo da uradimo. Voleo bih Novaka da vidim ovde i da igra".

23.00 "I Đoković i Vlada mogu da se žale na odluku"

Bivši sekretar za imigraciju Australije Abul Rizvi rekao je ranije za Euronws Srbija da će Novak Đoković moću da se žali na odluku suda, ako ona bude protiv njega. Ukoliko odluka bude u korist Đokovića, dodao je, moguće je i da se višem sudu žali sama država Australija. On je objasnio da su komlikacije nastale zbog toga što dozvole Teniske asocijacije i vlade države Viktorija nisu jednake.

MN Press

 

Novak Đoković je, prvobitno, najavio da će učestvovati na Australjen openu, jer je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv koronavirusa, ali nakon dugih osam sati po sletanju na aerodrom u Melburnu, ipak je obavešten da ne može da uđe u zemlju. Međutim, njegovi advokati su pokrenuli proces osporavanja odluke.

Naime, australijske granične snage (ABF) saopštile su da Đoković nije pružio odgovarajuće dokaze o ispunjenju uslova za ulazak u Australiju i da mu je viza naknadno ukinuta.

Ipak, u dokumentima koje je podneo Đokovićev pravni tim vlastima Australije u pokušaju da se ospori odluka o zabrani ulaska u zemlju, piše da je teniser imao medicinsko izuzeće i da nije morao da primi vakcinu protiv koronavirusa za ulazak u Australiju zbog nedavne infekcije kovidom 19.

Tanjug/AP/Hamish Blair

 

"Datum prvog pozitivnog kovid PCR testa zabeležen je 16. decembra 2021. godine", stoji, između ostalog, u dokumentima.

Navodi se da je srpski teniser došao u tu zemlju malo pre ponoći 5. januara, kako bi učestvovao na turniru Australijen open koji počinje 17. januara. 

"Đoković je imao vizu za privremene aktivnosti, koja mu je odobrena 18. novembra 2021. godine. Kao neko ko ima tu vizu, Đoković je imao dozvolu da putuje, ulazi i boravi u Australiji. Na njegovo pravo da uđe u Australiju i boravi u njoj, kao i na pravo za dobijanje vize, ni na koji način nije uticao njegov vakcinalni status", piše u dokumentu.

U podnesku se ističe i da je Đoković 30. decembra 2021. godine primio pismo od šefa medicinske službe australijske teniske asocijacije (Tenis Australija) - u pitanju je medicinsko izuzeće, gde piše da je dobio "medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv kovida 19" zbog toga što je nedavno preležao ovu infekciju.

"U izuzeću se takođe navodi da je Đoković poslednji put bio pozitivan 16. decembra, a je prošlo 14. dana i da nije pokazao nikakve simptome groznice ili respiratornih problema u poslednja 72 sata", navodi advokatski tim srpskog tenisera.

Tanjug/AP

 

Takođe, u izuzeću se navodi da ga je dao nezavisni ekspertski medicinski odbor Tenis Australije, kao i da ga je zatim odobrio nezavisni Medicinski odbor eksperata države Viktorija, a piše i da su ove odluke u skladi sa preporukama australijskog odbora za imunizaciju (ATAGI), kao i da je 1. januara 2022. godine srpski teniser primio dokument od australijskog ministarstva unutrašnjih poslova, koji se ticao njegove dozvole za putovanje u Australiju. 

U međuvremenu je australijski sud odbio zahtev federalnog tužilaštva da odloži suđenje Novaku Ðokoviću i tužilaštvu da još dva dodatna dana za pripremu.

Burne reakcije iz sveta tenisa

Situacija u kojoj se našao Novak Đoković izazvala je pravu buru u svetu tenisa, kao i mnogobrojne reakcije. 

Legendarni američki teniser Džimi Konors podržao je Novaka Ðokovića i pozvao je organizatore Australijan opena da testiraju srpskog igrača na koronavirus i da, ukoliko test bude negativan, dobije dozvolu da igra.

"Nemojte da upropastite Australijan open bez najboljeg igrača. Osvojio je turnir devet puta. Novak je uvek bio lojalan vašem turniru. Borite se za njega", napisao je Džimi Konors na društvenim mrežama.

Među onima koji su pružili podršku Novaku je i britanski teniser Endi Mari, On je ocenio da su "svi šokirani" situacijom u kojoj se Đoković našao. 

"Nadam se da je Novak dobro. Dobro ga poznajem i uvek sam imao dobre odnose s njim...Ovo uopšte nije dobro za tenis, niti za bilo koga ko se u ovome našao. Mislim da je to veoma loše", rekao je Mari.

Tanjug/AP/Darko Vojinović

 

Australijski teniser Nik Kirjos koji je prethodno često kritikovao Đokovića, ovoga puta imao je reakciju u nešto drugačijem tonu: "Vakcinisao sam se zbog drugih i zdravlja svoje majke, ali ovo kako se nosimo sa Novakovom situacijom je loše, zaista loše. Smešne su šale koje pravite, naslovi i sve te stvari. Novak je jedan od velikih šampiona, ali na kraju krajeva, on je čovek. Budite bolji".

Oglasio se i Rus Danil Medvedev koji je Novakov prvi pratilac na ATP listi. "Sa moje tačne gledišta cela situacija je vrlo jednostavna. Postoje pravila i postoje izuzeci od istih tih pravila. Ukoliko Đoković ima validno izuzeće onda bi trebalo da igra, a ukoliko postoji određeni problemi sa njegovom dokumentacijom onda mu ne bi trebalo dozvoliti ulazak u Australiju", rekao je Medvedev.

Mnogima je najzanimljivija bila izjava Đokovićevog velikog rivala Rafaela Nadala koji je naveo da ne poseduje dovoljno informacija o celom slučaju. Zatim je istakao kako razume zašto su se državljani Australije protivili Novakovom dolasku u Melburn, a onda izneo svoj jasan stav o imunizaciji.

"Sasvim je normalno i razumljivo da ljudi i Australiji frustrirani zbog svega što im se dogodilo budući da su prošli kroz rigorozan lokdaun i mnogi od njih nisu mogli da stignu do svojih domova. U celoj ovoj priči za mene je potpuno jasna samo jedna činjenica, a to je da ukoliko želiš da igraš na Australijan openu moraš da budeš vakcinisan", rekao je španski teniser.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport