Društvo

Četvrti dan protesta ispred Skupštine: Porodica Đoković o uslovima u objektu u kome Novak boravi

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

09/01/2022

-

16:49

Četvrti dan protesta ispred Skupštine: Porodica Đoković o uslovima u objektu u kome Novak boravi
Četvrti dan protesta ispred Skupštine: Porodica Đoković o uslovima u objektu u kome Novak boravi - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Porodica Novaka Đokovića pojavila se četvrti dan zaredom ispred Skupštine Srbije, okupivši fanove najboljeg tenisera sveta, koji se trenutno nalazi u pritvorskom hotelu na aerodromu australijskog grada Melburna.

Okupljenima ispred Narodne skupštine obratili su se članovi porodice Ðoković, koji su zahvalili na podršci koju Novak dobija iz Srbije, ali i od ljudi širom sveta.

"Neka ceo svet čuje istinu. Nadamo se da je sud nezavisan i da će Novak da izađe kao pobednik i slobodan čovek. Da ga uskoro vidimo na teniskom terenu", poručio je Ðorđe Ðoković, Novakov brat.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Njegova majka Dijana Đoković otkrila je detalje u vezi sa uslovima u kojima njen sin živi.

"Lično mi je Novak rekao da ima samo ručak i večeru. On ne dobija ni doručak. To nisu ljudski i humani uslovi. Tamo nisu uslovi ni za zatvor! Gleda u zid običan, ne može ni park da vidi, ni da izađe van sobe", rekla je ona i zahvalila se svima koji su se okupili, kao i onima koji su podršku Đokoviću pokazali u Melbuenu i drugim mestima širom sveta.

Otac Srđan Đoković rekao je da vlasti Australije nisu pokazale nikakvo poštovanje prema teniseru koji je devet puta osvajao gren slem u Melburnu.

Tanjug/Tara Radovanović

 

"Ali ponosni smo. Ne mogu nas slomiti. Novak je personifikacija slobode, svega ljudskog što jedan čovek sadrži u sebi. Sram ih bilo! Ne narod, već političare. Političari kažu da ako sud odluči da igra, oni opet mogu da ga uhapse i navode da je to po njihovom zakonu Komonvelta kom pripada i Australija. Da li smo mi životinje? Šta smo mi? Pa mi smo ljudi. Te borbe između federalne i pokrajinske vlade i teniskog saveza, ma to nas ne zanima", rekao je na skupu.

Tanjug/Tara Radovanović

 

"Koje god vere i nacije da ste, vi ste deo slobodarskog sveta, ne može neko da kaže napadajte Novaka i njegovu porodicu. Koji je to način, zašto? Ovo je ključni momenat za opstanak ljudi. Prenesite svima, kažnjavali su u istoriji i velike šampione zato što nisu hteli da budu imperijalističkog sveta, kao što je bio recimo Muhamed Ali. On je deo slobodarskog sveta i Novak je takođe. Nemojte da ćutite, pričajte, nikoga ne napadajte, samo pričajte da hoćete slobodu za svoja pokolenja jer ćutanjem i ne davanjem podrške - to je najgora stvar",

Srđan Đoković je naglasio da nisu ni vakseri ni antivakseri, ni političari, nego deo slobodarskog sveta. 

Protest ispred ambasade Australije u Beču

Srbi u Austriji protestovali su danas ispred Ambasade Australije u Beču zbog neshvatljivog ponašanja australijskih vlasti prema prvom reketu sveta Novaku Ðokoviću. Više Srba i Austrijanaca okupilo se sa parolama, pretežno na engleskom jeziku, u kojem su tražili puštanje Ðokovića "na slobodu".

"Hteli smo da pošaljemo poruku u svet da srpska dijaspora u Austriji stoji uz svog Noleta", istakla je Vesna Jovanović-Klinger.

Ona je naglasila da srpska dijaspora nije ravnodušno podnela njegovo zarobljavanje, i nepravdu koja mu je učinjena. Dogovorili su da upute i poruku podrške Ðokoviću u želji da mu pošalju pozitivnu energiju u ovom teškim trenucima, kako ne bi poklekao.

"Ðoković je oličenje svetlosti na planeti i sve oči sveta uprte su na njegovo stanje. Srpska dijaspora u Austriji iako je izašla u malom broju, se podigla, a protesti će biti i u drugim gradovima. Dižemo se u znak podrške našoj legendi", poručuje Jovanović-Klinger.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija