Tenis

Novaku Đokoviću poništena viza

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/01/2022

-

08:00

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za imigraciju Aleks Houk iskoristio je svoju ličnu moć da poništi vizu Novaku Đokoviću, dok se njegovi advokati spremju da reaguju na ovo, piše australijski portal The Age.

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Houk.

Međutim i dalje postoji mogućnost žalbe. CNN navodi da je najasno da li će Australija sada odlučiti hoće li da deportuje srpskog tenisera, jer tu odluku zapravo još uvek može da ospori njegov pravni tim.

Birmingen: Houka odlučuje

Ministar finansija Sajmon Birmingen je jutros za Kanal 9 ponovio da je odluka u rukama ministra Aleka Hoka, ali da je politika vlade "kristalno jasna", a to je da "pravila važe za sve". Istovremeno Komitet za Melburn, koji okuplja biznismene i umetnike, saopštava da je reputacija grada kao domaćina velikih manifestacija, narušena sporom oko Ðokovića.

Podsetimo da se srpski teniser Novak Đoković našao juče se u žrebu za početak Australijen opena, ali to i dalje ne znači da će imati priliku da odbrani titulu na ovom turniru. Žreb je održan nakon odlaganja, a Đokovićev rival biće zemljak Momir Kecmanović. Inače, žreb je bio odložen zbog toga što se na konferenciji za medije obraćao australijski premijer Skot Morison. Iako su mnogi očekivali da će govoriti o Đokoviću, on se samo jednom rečenicom osvrnuo na taj slučaj. 

"Situacija je jasna. Ministar Houk će imati svoje saopštenje kao što je i ranije rečeno i to je sve što vam ja mogu reći", rekao je Morison novinarima. 

Pogledajte i u videu iznad KOCKU o Novaku Đokoviću.

Komentari (0)

Sport