Tenis

Nadal stavio tačku: Nije Novak jedini koji je pogrešio i jedini koji je odgovoran

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2022

-

09:41

Nadal stavio tačku: Nije Novak jedini koji je pogrešio i jedini koji je odgovoran
Nadal - Copyright AP Photo/Simon Baker

veličina teksta

Aa Aa

Rafal Nadal je preskočio prvu prepreku na Australijan openu. Za nešto manje od dva sata pobedio je Girona 3:0 (6:1, 6:4, 6:2), a zatim je nevoljno govorio i ukidanju vize Novaku Đokoviću.

Nije skrivao da je Novak tema koju bi rado prskočio.

"Ne znam, ali već sam umoran od ovoga. Pre nedelju dana, kada je pobedio na prvom stepenu, rekao sam da je pravda rekla sve. Rekli su da je viza ispravna i da je pravedna. Juče je pravda rekla nešto drugačije i nikad neću ići protiv pravde. Ono što mislim je da je ideal u svetu sporta da najbolji igraju najboljhe turnire. Da je Đoković igrao bilo bi najbolje za sve. Ne mogu više da kažem ništa jer je situacija sada vrlo jasna", rekao je Nadal, prenosi "Marka".

Rivalstvo sa Đokovićem će izostati ovog puta.

"Uvek sam imao veliko poštovanje prema svojim rivalima i dobar odnos sa njima. Moje mišljenje je da je život mnogo bolji ako imate dobre odnose sa drugima, naročito je u svlačionici. To je i bio slučaj, uz neke blage izuzetke tokom godina. Sa Novakom takvih izuzetaka nije bilo, uvek smo imali dobar odnos. Želim mu sve najbolje. On nije jedini koji je neke stvar uradio pogrešno u ovom slučaju. U ovoj užasnoj situaciji koja traje dve nedelje postoji više odgovornih strana. Takođe, on je jedna od tih odgovornih strana. Na ličnom planu da, voleo bih da je on ovde. Da li je pošteno ili ne da on igra ovde, to je neka druga odluka i ne bih želeo više da o tome pričam".

Ponovio je Španac da ne voli priču o "najboljem svih vremena".

"Razumem "film GOAT", ali moja briga se daleko iznad toga da budem najbolji u istoriji ili da prekinem ovaj nerešen rezultat po broju Grend slemova. Ako neko od njih dvojice na kraju osvoji više trofeja, onda je to fantastično. Ali, mislim da smo sva trojica premašili sopstvena očekivanja. Šta god da bude na kraju biću veoma zadovoljan karijerom. Ne živim sa tom mukom ili očajem da želim da budem baš taj GOAT. Ne mislim da moja sreća u budućnosti zavisi od osvajanja nekog Grend slema više od Federera i Đokovića", rekao je Nadal. 

Komentari (0)

Sport