Tenis

Sjajni Kecmanović u osmini finala Australijen opena: Za plasman u četvrtfinale protiv Monfisa

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2022

-

07:37 >> 09:29

Sjajni Kecmanović u osmini finala Australijen opena: Za plasman u četvrtfinale protiv Monfisa
Miomir - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Miomir Kecmanović u trećem kolu Australijen opena pobedio je 26. igrača sveta, Italijana Lorenca Sonega, sa 3:1 u setovima - 6:4, 6:7(8), 6:2, 7:5.

Kecmanović je tako prvi put u karijeri obezbedio osminu finala na nekom grend slem turniru, a za prolaz u četvrtfinale igraće protiv Francuza Gaela Monfisa.

Meč je trajao skoro tri i po sata i Kecmanović ga je otvorio osvajanjem prvog seta 6:4. Napravio je brejk u trećem gemju, mučio se u šestom da sačuva servis jer je Sonego propustio četiri brejk lopte, da bi srpski teniser iskoristio treću set loptu.

 I drugi set je Miomir otvorio brejkom, ali nije kao u prvom uspeo da se odbrani u osmom gemu pa se došlo do taj breka. Kecmanović je vodio 6:3, propustio je tri set člopte, da bi Italijan slavio 10:8.

 

 

Gubitak taj breka nije slomio duh 77. tenisera na ATP listi. Treći set je odigrao sjajno, dobio je četiri poslednja gema i slavio 6:2. Sonego je bolje otvorio četvrti set, napravio je brejk, vodio je zatim 4:2, ali Miomir je odigrao sjajno u završnici, napravio je dva brejka i iskoristio drugu meč loptu 7:5.

Kecmanović će se u osmini finala sastati sa 20. igračem sveta, Francuzom Gaelom Monfisom, koji je maksimalnim rezultatom 7:6, 6:1, 6:3, savladao Čileanca Kristijana Garina.

Komentari (0)

Sport