Tenis

Direktor Australijan opena: Đoković će igrati sledeće godine, ne verujem da će nas tužiti

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2022

-

09:04

Direktor Australijan opena: Đoković će igrati sledeće godine, ne verujem da će nas tužiti
Direktor Australijan opena: Đoković će igrati sledeće godine, ne verujem da će nas tužiti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kreg Tajli, direktor Australijan opena ponovo je pokušao da spusti lopticu na teren posle skandala oko deportovanja Novaka Đokovića iz Melburna kada je na drugom stepenu Federalni sud odlučio da uskrati vizu najboljem teniseru sveta i onemogući ga da brani trofej.

"Verujem da Novak ima nameru da igra sledeće godine. Očigledno da je trebalo da igra i ove godine. Na kraju krajeva, on je svetski broj jedan i zaista voli Australijan open", rekao je Tajli u intervjuu za australijski "ABC".

Veruje Tajli da srpski teniser neće tužiti australijsku Vladu i tražiti odštetu za sudske i putne troškove.

"Ne veruje u to. Biće mnogo izveštaja o različitim stvarima, ali mi smo trenutno fokusirani na održavanje takmičenja".

 

 

Tajli je odgovornost prebacio na savezne vlasti Australije.

"Znali smo da nas čeka težak period, bilo je dosta kontradiktornosti i složenih informacija. Zbog toga smo kao organizacija nastavili da tražimo pojašnjenja, kako bismo mogli da dođemo do tačke na kojoj smo danas. Čak i u proteklih nedelju dana odluke o merama protiv pandemije su se menjale. Bili smo na početku Omikrona i zbog toga smo stalno tražili jasne instrukcije, ali bilo je mnogo složenih i kontradiktornih informacija pre, posle, a i dalje je tako. Živimo u okruženju koje se menja, a koje niko od nas ranije nije iskusio".

Na pitanje da li je u Teniskom savezu Australije postojao unutrašnji pritisak da Novak Đoković dođe ove godine, Tajli je rekao da nije.

"Svake godine je pritisak da dođemo do igrača. Tenis se razlikuje od drugih sportova, mi ne zapošljavamo igrače, već moramo da im ponudimo okruženje koje apsolutno vole. I oni vole da igraju u Australiji. Ovo je njihovo omiljeno mesto za igru. Naš cilj je da uvek imamo najbolje igrače, kako bismo imali najbolje mečeve i predstavili naš grad u najboljem svetlu", rekao je Tajli.

Komentari (0)

Sport