Tenis

Miomir Kecmanović u četvrfinalu Indijan Velsa

Komentari

Autor: Euronews

16/03/2022

-

21:44

Miomir Kecmanović u četvrfinalu Indijan Velsa
Miomir Kecmanović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Miomir Kecmanović nastavio je sa dobrim igrama u Indijan Velsu. U osmini finala, posle dva sata i 28 minuta, savladao je Matea Beretinija rezultatom 2:1 (6:3, 6:7 (5:7), 6:4). 

U osmom gemu trećeg seta Kecmanović je isputio dve brejk lopte, međutim, na narednom servisu Beretinija srpski teniser je ekspresno poveo sa 40:0 i zasluženo stigao do 6:4 i plasmana među osam.   

Srpski teniser odlično je počeo meč protiv šestog reketa sveta, bio je siguiran na svom servisu, a uspeo je da napravi brejk u četvrtom gemu i stekne prednost. Protivnik nijednom nije bio u prilici da ga ugrozi pa je posle 40 minuta igre Kecmanović poveo sa 1:0.

U drugom setu oba tenisera bila su sigurna na svom servisu, brejk šansi nije bilo do 11 gema kada je Srbin stvorio jednu takvu priliku, ali je nije iskoristio. Italijan se spasao dobrim servisom, a u narednom je Kecmanović četvrti put gem dobio bez izgubljenog poena i ušlo se u taj-brejk. Kod rezultat 5:5 Beretini je napravio mini-brejk i potom odmah realizovao šansu za 7:5 i izjednačenje u setovima. 

Kecmanoviću će u četvrfinalu protivnik biti Amerikanac Tejlor Fric koji je bio bolji od Aleksa De Minaura (2:1).

Komentari (0)

Sport