Tenis

Novak podigao pehar i najavio nove uspehe: Želim da pobeđujem

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2021

-

20:06

Novak podigao pehar i najavio nove uspehe: Želim da pobeđujem
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković osvojio pre Rolan Garosa 18. grend slem titula i od njega smo viđali daleko veće izlive emocija i sreće. Verovatno je novi šampion Rolan Garosa ostao totalno iscrpljen jer je prethodnih nekoliko dana proveo isuviše vremena na terenu. Skoro deset sati samo u polufinalu i finalu.


Ali…

Novak je šampion i prvi u open eri koji je na svakom od četiri grend slem turnira osvojio barem po dve titule. Srbin je bio oduševljen i atmosferom na stadionu "Filip Šatrije" iako je opet većina publike bila na strani mladog Grka.



"Hvala publici što je bila prisutna, bila je naelektrisana atmosfera. Želim da se zahvalim mom timu, porodici, treneru, fizioterapeutu...", počeo je Đoković obraćanje prisutnima posle osvojene titule.

Kada je podigao nivo tenisa, Cicipas nije imao šanse.

"Mislim da je nivo tenisa bio izvanredan, bilo je jako teško i fizički i mentalno. Dva puta u tri dana sam igrao protiv sjajnih igrača, ali pokazao sam svoje sposobnosti da mogu da se vratim u meč. Ovo je ostvarenje sna, zaista. Hvala vam svima", smireno je govorio najbolji teniser sveta.

Potom je usledilo intoniranje himne "Bože, pravde". Đoković je uzdignute glave izgovarao stihove.

"San je biti ovde i posle ovakve borbe osvojiti jedan od najznačajnijih trofeja. Želim da kažem da su mi velika inspiracija bila moja deca, supruga i svi članovi tima bez kojih bi ovo bilo nemoguće. Ovo je timski uspeh, izuzetno sam srećan i zadovoljan. Želim da nastavim sa uspesima ove godine. Još samo hoću da se zahvalim svima u Srbiji, svima koji me podržavaju, svima koji su došli ovde. Atmosfera je bila fenomenalna i definitivno ću se ovoga sećati do kraja života. Želim da pozdravim i svu braću i sestre u Grčkoj i da im poručim: imate velikog šampiona u Stefanosu, u njemu je sjajna budućnost", podvukao je Đoković.

Novak Đoković je ove sezone osvojio Australijan Open i Rolan Garos. Sledeći je Vimbldon, već za dve nedelje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport