Tenis

Đoković ne obećava zlato u Tokiju: Budite sigurni, daću sve od sebe

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2021

-

09:47

Đoković ne obećava zlato u Tokiju: Budite sigurni, daću sve od sebe
Đoković ne obećava zlato u Tokiju: Budite sigurni, daću sve od sebe - Copyright Tanjug/AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković odigrao je još jedan meč koji će se dugo pamtiti. U istoriji Rolan Garosa neće ostati upisano samo da je 2021. pehar za najbolje igrača podigao srpski teniser, već da je u nizu igrao četiri iscrpljujuća meča, od kojih je čak tri preokrenuo – onaj u osmini finala protiv mladog Italijana Muzetija, polufinale protiv Nadala i finale sa Stefanosom Cicipasom.


Zadivljujuća je i činjenica da je dva puta na turnira imao minus od dva seta, ali da je opet izlazio kao pobedni. Đoković je, definitivno, igrač sa zapanjujućom mentalnom snagom, kakva verovatno nije viđena u svetu tenisa.

"Kad čovek pobeđuje oseća najbolje emocije i radost i ponos i sreću. U ovom trenutku i veliki umor, još sam pod adrenalinom, pa verovatno ne osećam bolove u telu koje ću osećati sutra ujutru. Ali sve su to slatke muke. Puno je pritiska bilo, kada čovek juri istoriju i grend slemove. Ali pritisak je privilegija i to je nešto našta sam navikao, što me čini jačim, snažnijim, spretnijim i sposobnijim. Tako da ću iz ova dva dana mnogo naučiti, mnogo pouka izvući i definitivno to su top tri dostignuća u čitavoj mojoj karijeri", rekao je osvajač 19. grend slem titula za RTS.

Sada sledi Vimbldon, pa Olimpijske igre. Đoković nema zlato sa Igara, već samo bronzu. Ne želi da prognozira rezultat u Tokiju.


"To je vrlo nezahvalno. Obećanja teško dajem, ali obećavam da ću dati sve od sebe", poručio je Novak Ðoković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport