Tenis

Miomir Kecmanović poražen u polufinalu Minhena: Veliki preokret Van de Zandšulpa

Komentari

Autor: Euronews

30/04/2022

-

16:37

Miomir Kecmanović poražen u polufinalu Minhena: Veliki preokret Van de Zandšulpa
Miomir Kecmanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Na turniru iz serije 250 u Minhenu, Miomir Kecmanović je poražen od Botika Van de Zandšulpa rezultatom 2:1 (2:6, 6:7 (4:7), 4:6). Holanđanin se plasirao u finale gde ga čeka bolji iz duela Holger Rune - Oskar Ote. 

U prvom setu Kecmanović je tri puta oduzeo servis Holanđaninu, a jedan izgubio, međutim ono što je pokazao u 42. minuta igre bilo je dovoljno za pobedu od 6:2.

Neizvesnije je bilo u drugom setu,  40. teniser sveta iz Holandije napravio je brejk već u prvom gemu, da bi mu se srspki teniser revanširao u 6. gemu za 3:3. Nastavili su rivali i u naredna dva gema da prave brejk, da bi uzbuđenje usledilo u 11 gemu, Van De Zandšulp je imao četiri gem lopte, ali je Kecmanović ipak uspeo da sačuva svoj servis, međutim, u taj-brejku Van De Zandlšup je izjednačio na 1:1.

Odlučujući set bolje je počeo Holanđanion, poveo sa 3:1, Kecmanović je uzvratio brejk i potom iskorstio svoj servis za 3:3. Ipak, De Zandšulp je iskoristio brejk šansu u poslednjem gemu na meču i tako došao do velikog trijumfa.

Turnir u Minhenu igra se za nagradni fond 534.555 evra.

Komentari (0)

Sport