Tenis

Prvo iznenađenje na Rolan Garosu: Eliminisana šesta teniserka sveta

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2022

-

16:02

Prvo iznenađenje na Rolan Garosu: Eliminisana šesta teniserka sveta
Ons Žaber - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Poljska teniserka Magda Linet iznenadila je favorizovanu Ons Žaber na startu Rolan Garosa, gde je u prvom kolu slavila sa 2:1 u setovima - 3:6, 7:6, 7:5.

Žaber je na drugi grend slem sezone stigla kao potencijalna pretnja najboljoj teniserki sveta Igi Švjontek, protiv koje je izgubila finale Mastersa u Rimu.

Međutim, Tunižanka izgleda da se još uvek nije oporavila od poraza u "večnom gradu", pa je u istom ritmu nastavila i u Parizu.

Žaber je prvi set dobila rutinski (6:3) nakon pola sata igre i sve je izgledalo da će bez problema preskočiti narednu stepenicu. Ali, Linet, koja zauzima 56. mesto WTA liste je zaigrala dosta bolje u nastavku i u taj-brejku drugog seta izjednačila na meču - 1:1.

Odlučujući deo igre doneo je tri brejka. Prvo je Poljakinja povela 4:2, da bi Žaber povratila servis u narednom gemu. Obe teniserke se bile sigurne na svojim servisima sve do 12. gema, kada je Linet napravila odlučujući brejk i posle ukupno dva i po sata pobedila šestu teniserku sveta!

"Imala sam toliko puno teških mečeva sa Ons proteklih godina. Prošle sezone sam ovde izgubila od nje u trećem kolu. Morala sam da budem na vrhuncu svoje igre i da se borim za svaki poen i drago mi je što sam se plasirala u narednu rundu", rekla je Poljakinja nakon meča.

Rezultat u međusobnim duelima je 3:2 u korist Ons Žaber.


Komentari (0)

Sport