Tenis

Hačanov: Razumem Kirjosa, nije lako izgubiti ovakav meč

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2022

-

15:58

Hačanov: Razumem Kirjosa, nije lako izgubiti ovakav meč
Karen Hačanov - Copyright AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Ruski teniser Karen Hačanov izjavio je da saoseća sa bolom Australijanca Nika Kirjosa posle meča četvrtfinala Ju-Es opena, prenose američki mediji.


Hačanov je rano jutros posle velike borbe u pet setova pobedio Kirjosa 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3:7), 6:4. Ruskom teniseru je plasman u polufinale Ju-Es opena najbolji rezultat u karijeri. Kirjos je posle meča bio ljut i nervozan, a zbog poraza je lomio rekete.

"I ja bih se tako osećao da sam izgubio. Nikad nije lako izgubiti meč posle pet setova kada ste dali sve od sebe. Teško je prihvatiti poraz. Nisam gledao šta se dešava posle rukovanja. Video sam da su reketi leteli. Ali, saosećam sa njegovim bolom", rekao je Hačanov.

Ruski teniser će u polufinalu turnira u Njujorku igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda. Sa Ju-Es opena su već eliminisani favoriti Rafael Nadal, Danil Medvedev, Feliks Ože-Alijasim i Mateo Beretini.

"Nadal je bio u donjem delu žreba. Trebalo je da on pobedi sve, a da ja pobedim sve. Pošto je ispao, rekao bih da se za sve momke otvoren put. Mislim da ovo podiže nivo kod ostalih tenisera", istakao je Hačanov.

Komentari (0)

Sport