Tenis

Vraća se Hopman kup: Naredne godine će se igrati u Nici

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2022

-

09:10

Vraća se Hopman kup: Naredne godine će se igrati u Nici
Vraća se Hopman kup: Naredne godine će se igrati u Nici - Copyright AP Photo/Trevor Collens

veličina teksta

Aa Aa

Takmičenje Hopman kup u kome učestvuju mešoviti parovi igraće se od naredne godine u Nici, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF), prenosi AP.

"Za svaku selekciju će nastupiti po jedan teniser i teniserka. Oni će odigrati po jedan meč u singlu, a zatim i jedan u mešovitom dublu", saopštila je ITF.

Organizator takmičenja će biti Teniski klub Nica, a mečevi će naredne godine biti odigrani od 19. do 23. jula. ITF je naveo da će Nica biti domaćin Hopman kupa do 2027. godine.

The Hopman Cup is coming back next year! 🏆


U saopštenju se navodi da će u naredne dve godine učestvovati šest ekipa, a od 2025. format će se proširiti na osam reprezentacija.

Hopman kup je poslednji put održan 2019. godine u Pertu, a takmičenje je prvi put odigrano 1989. Jugoslavija je ovo takmičenje osvojila 1991. godine, a tada su nastupili Monika Seleš i Goran Prpić.
    
Srbija je dva puta osvojila drugo mesto na Hopman kupu. Naša selekcija je 2008. godine  poražena u finalu od selekcije SAD-a 2:1, a igrali su Jelena Janković i Novak Đoković. Za Srbiju su 2013. nastupili Đoković i Ana Ivanović, a naši teniseri su ovog puta izgubili u finalu od Španije
2:1.

Pobednik Hopman kupa 2019. bila je selekcija Švajcarske.

Komentari (0)

Sport