Tenis

Osvojio je turnir u Adelejdu i ostao na petoj poziciji na ATP listi: Ukoliko pobedi u Melburnu Đoković se vraća na čelo

Komentari

Autor: Euronews

09/01/2023

-

09:09

Osvojio je turnir u Adelejdu i ostao na petoj poziciji na ATP listi: Ukoliko pobedi u Melburnu Đoković se vraća na čelo
Novak Đoković Adelajd - Copyright Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

veličina teksta

Aa Aa

Osvajanjem titule na prvom ovogodišjnem turniru, odigranom u australijskom Adelejdu, najbolji srpski teniser Novak Đoković je osvojio 250 poena i zadržao petu poziciju na ATP listi.

Njegov zaostatak za četvrtoplasiranim Stefanosom Cicipasom iznosi 645 poena, što znači da Nole polako, ali sigurno ide ka povratku na vrh liste najboljih tenisera sveta.

Na čelnoj poziciji i dalje je Karlos Alkaraz, a zatim slede Rafael Nadal i Kasper Rud, dok su iza Đokovića Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim, Danil Medvedev, Tejlor Fric i Holger Rune.

Novu priliku za napredak na listi Novak Đoković će imati već od 16. januara kad u Melburnu počinje prvi Grend slem u sezoni, Australijan Open a posao će mu biti utoliko lakši ukoliko se zna da je lider ATP liste odustao od ovog turnira zbog povrede.

Da bi preuzeo čelnu poziciju na listi najboljih igrača na svetu, srpskom teniseru je neophodno da u Melburnu  osvoji jubilarnu 10. titulu.

Miomir Kecmanović je napredovao za jednu poziciju i sad je 28. igrač na svetu, Filip Kecmanović je sa 57. pao na 56. mesto, Laslo Đere je i dalje 70. igrač sveta, dok je Dušan Lajović nazadovao za jedno mesto i trenutno je 81. igrač na planeti.

Komentari (0)

Sport