Tenis

Novak Đoković: Hoću da osvajam najveće turnire na svetu

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2023

-

11:31

Novak Đoković: Hoću da osvajam najveće turnire na svetu
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, po 18. put igra Australijan Open i probaće da dođe do desete titule.

Pred prvi Grend slem u sezoni, Đoković je razgovarao sa novinarima u Melburnu.

"Hoću da budem najbolji, zato se i dalje bavim tenisom. Želim da osvajam najveće turnire na svetu i to nije nikakva tajna jer od ovoga ne postoji ništa veće. Imaš četiri Grend slema, što su istorijski gledano najveći događaji u ovom sportu. Takođe, jedan od glavnih razloga zašto sam jedva čekao da se vratim u Australiju je moj uspeh ovde. Zaista volim da igram na Rod Lejver areni, posebno uveče. Imao sam mnogo uspeha i nadam se da mogu da ih nastavim i ove godine", rekao je Novak Đoković.

 

Novak će svoj prvi meč odigrati protiv Karbaljes Baene u utorak 17. januara ne pre 11 časova ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Prvog dana Australijen Opena će Rafael Nadal igrati protiv Džeka Drejpera na istom terenu i to će biti treći meč dnevnog programa.

U ponedeljak igra i Dušan Lajović protiv Denisa Šapovalova drugi meč dnevnog programa na "1573 areni". Miomir Kecmanović će na terenu šest igrati u utorak drugi meč dana protiv kvalifikanta Žarija. Đere otvra program u utorak na terenu 14 protiv Bergsa iz Belgije.

Komentari (0)

Sport