Tenis

Đoković u drugom kolu Australijan Opena: Španac Buena pao u tri seta

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2023

-

14:38

Đoković u drugom kolu Australijan Opena: Španac Buena pao u tri seta
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

veličina teksta

Aa Aa

Duže je Novak Đoković čekao da počne njegov meč prvog kola Australijan Opena protiv Roberta Kabeljasa Buene nego što mu je trebalo da se plasira u naredno kolo – 3:0 (6:3, 6:4, 6:0).

Pomenuti duel je počeo sa gotovo dva i po sata zakašnjenja, pa je završen posle ponoći po lokalnom vremenu, ali to odlaganje nije mnogo poremetilo petog tenisera sveta koji je opravdao ulogu favorita.

Intenzitet i kvalitet tenisa jesu bili visoki, Španac se trudio da pruži otpor Đokoviću, ali evidentno je da u ovom trenutku nije kapacitet za tako nešto.

Uz to, devetostruki osvajač Australijan Opena je u Melburnu dočekan ovacijama, što mu je sigurno dalo dodatnu inspiraciju da odigra na svom nivou.

Novak je do uvodnog trijumfa na ovogodišnjem Australijan openu došao rezultatski lako, ali uz solidnu potrošnju energije, što je veoma važno, jer je jasno da i dalje ima problema sa povredom noge, zbog čega je na ovom susretu igrao sa zavojem na butnom mišiću.

Na sreću, tokom napora u prvom meču Australijan opena nije imao nikakvih problema, dobro se kretao i forma u kojoj se trenutno nalazi raduje pred naredne mečeve.

Praktično je pitanje pobednika rešeno na kraju drugog i početkom trećeg seta, kad je Đoković potpuno slomio rivala i obezbedio sebi plasman u naredno kolo.

Komentari (0)

Sport