Tenis

Imao sam velike ambicije, potpuno sam uništen: Nadal teško podneo eliminaciju sa Australijan Opena

Komentari

Autor: Euronews

18/01/2023

-

08:49

Imao sam velike ambicije, potpuno sam uništen: Nadal teško podneo eliminaciju sa Australijan Opena
Imao sam velike ambicije, potpuno sam uništen: Nadal teško podneo eliminaciju sa Australijan Opena - Copyright AP Photo/Mark Baker)

veličina teksta

Aa Aa

Očekivao je Rafael Nadal da će u Melburnu uspeti da odbrani titulu na Australijan Openu osvojenu prošle godine, ali je učešće završio već u drugom kolu porazom od 65. igrača sveta Mekenzija Mekdonalda.

Španski teniser je u većem delu meča imao problema sa povredom, ali nije želeo da se preda, već se borio do kraja iako se u pojedinim trenucima videlo da nema snage da igra tenis na vrhunskom nivou.

"Lagao bih ako bih rekao da nisam mentalno uništen. Mnogo mi je teško pao ovaj poraz. Imao sam velike ambicije, nadao se finalu i odbrani trofeja, ali nisam uspeo. Povredu kuka vučem već neko vreme, ali nikada nije bilo bolno kao danas. Jednostavno nisam mogao da udaram lopticu kako sam želeo. Bolelo me ja, ali nisam želeo da predam", rekao je posle meča Nadal.

Drugi teniser sveta će u junu napuniti 37 godina, u poslednje vreme ima sve više problema sa povredama, ali Španac ne razmišlja o kraju karijere.

"Osećam se umorno, ali želim da nastavim dalje. Uradiću preglede kako bismo ustanovili tačan stepen povrede, odnosno da li je u pitanju sam kuk ili neki mišić. Nadam se da nije ništa ozbiljno", rekao je Nadal.

Komentari (1)

Milorad

18.01.2023 22:02

Mislim da jeRafa preambiciozan, i da ima mnogo visoko mišljenje o sebi.On jeste najbolji,ali samo na jednoj podlozi,šljaci,ali ukupno je daleko iza Đokovića i Federera.Od 22 Gren slema,15 je osvojio na šljaci što potvrđuje moje mišljenje!

Sport