Tenis

Cicipas u polufinalu Australijan opena posle pobede nad Lehečkom

Komentari

Autor: Euronews

24/01/2023

-

14:25

Cicipas u polufinalu Australijan opena posle pobede nad Lehečkom
Cicipas u polufinalu Australijan opena posle pobede nad Lehečkom - Copyright Tanjug/(AP Photo/Antonio Calanni)

veličina teksta

Aa Aa

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u četvrtfinalu pobedio Čeha Jiržija Lehečku 6:3, 7:6 (2), 6:4. Meč je trajao dva sata i 17 minuta.

Ovo je bio drugi međusobni duel grčkog i češkog tenisera i drugi trijumf Cicipasa. Grčki teniser je sigurno ušao u meč i poveo 3:0. Cicipas je održavao prednost od tri gema i prvi set je dobio rezultatom 6:3.

U drugom setu viđena je velika borba, a igralo se gem za gem. Pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Cicipasu 7:2.

Lehečka je bio ravnopravan rival grčkom teniseru u trećem setu, ali je Cicipas u desetom gemu napravio brejk i zasluženo je stigao do pobede.

Grk će u polufinalu igrati sa ruskim teniserom Karenom Hačanovim kome je jutros Amerikanac Sebastijan Korda predao meč pri rezultatu 7:6 (7:5), 6:3, 3:0. Grčki i ruski teniser su odigrali pet mečeva u karijeri, a Cicipas je dobio svih pet duela.

Grčki teniser će protiv Karena Hačanova igrati svoje šesto grend slem polufinale u karijeri. U preostala dva meča četvrtfinala Australijan opena sutra će igrati Srbin Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov, kao i Amerikanci Ben Šelton i Tomi Pol.

Australijan open se igra za nagradni fond od 48,5 miliona evra.

Komentari (0)

Sport